Rozpité barvy na oblečení vám zpříjemní podzimní den

Móda 23. října 2013

Pamatujete si na malování vodovkami? Nedočkavcům se barvičky občas slily... Co ale na čtvrtce může být problém, je v oblasti módy hit. Alespoň letos.

v barvách duhy 14

Orsay

Pokud se občas pohybujete po obchodních centrech nebo si sem tam prolistujete nějaký módní časopis, nemohla jste si nevšimnout, že technika rozpitých barev, batika a efekt „vyšisovaných“ látek slaví letos velký comeback.

Ano, některé kousky opravdu úspěšně napodobují módní vlnu let sedmdesátých, ovšem s tím rozdílem, že silonové neprodyšné materiály minulého století vystřídala kvalitní bavlna, viskóza a hedvábí.

No, a pokud vás tenhle módní výstřelek oslovil, ale nechce se vám za něj utrácet peníze, můžete si k trendy oblečení dopomoct i jinak než nákupem. Na dně vaší skříně se krčí sto let stará džínová košile? Odbarvěte spodní díl a rázem ji vrátíte na výsluní módy! Nebo by se s ní dalo provést něco jiného? Ale jistě, klidně popusťte uzdu fantazii. Všechny techniky domácího barvení látek najdete na internetu na www.barevnepohlazeni.cz.

V barvách duhy

Použitím světlých barev v pastelovém odstínu docílíte duhového efektu, který se vyjímá na volných tílkách a šatech. Jemný přechod od tmavších tónů ke světlejším, až po úplné vyšisování zase vynikne na blůzce.

v barvách duhy 1

v barvách duhy 16

v barvách duhy 9

v barvách duhy 8

Trikolora 7

Trikolora

Modrá, červená a bílá tvoří základ každého šatníku. A promyšlenou hrou s intenzitou barevných tónů můžete maskovat i případné nedostatky postavy.

Trikolora 2

Trikolora 6

Trikolora 11

Trikolora 3

skittling 2

Skittling jako životní styl

Rády experimentujete? Pak je skittling styl přesně pro vás. Jde tu o barvy, hlavně o ty hodně pestré. Na těle i na oblečení... Zkuste si jeden z nehtů nabarvit jinak než ty ostatní. Nebo máte odvahu vyzkoušet ještě více barev?

Pokud se chystáte na party, můžete proměnit svá víčka v duhová motýlí křídla. Barevné doplňky jsou skvělou volbou pro ty, které se oblékají spíše stroze. Pestrý šátek kolem zápěstí, barevné obroučky brýlí, výrazné rukavice… To rozzáří každý minimalistický outfit.

skittling 3
skittling 4

Abstraktní umění

Ke kalhotám v barvách duhy si vezměte jednoduché tričko bez ozdob nebo jednobarevnou halenku, a střídmé doplňky. Jinak hrozí, že budete za maškaru!

abstrakce 9

abstrakce 7

abstrakce 1

abstrakce 5