Etno móda může slušet i vám!

etno  35
<p>Dunne Stores</p>
Móda 10. června 2013

Inspirace kulturami černého kontinentu a východními náboženstvími přináší do módy téměř duchovní rozměr. S etno vzory a jemnými látkami můžete procestovat doslova celý svět. Poradíme, jaké kousky vybrat, aby vám tento exotický look sedl.

Pestrobarevné šaty, maxidélky a volány, to vše evokuje volání dálek. Završeno koženými a zlatými doplňky, smalty a opulentními šperky z přírodních kamenů. Skvostná a originální, divoce barevná a navýsost extravagantní, každopádně nepřehlédnutelná – to je domorodka z ostrovů v Karibiku.

Když se ozdobíte originálními šperky v etno stylu, klidně můžete zvolit jednodušší základ oblečení. I tak budete velmi, velmi výrazná. Nebojte se šokovat.

Naše módní stránky slouží často jako návod, kde a za kolik konkrétní oblečení zakoupit. Dnes jsme si ovšem dovolili popustit uzdu fantazii a spíše vás inspirovat a ukázat směr, kterým se letošní jarní a letní móda ubírá.

V kosmetice vsaďte na barvy

Co se nám ještě na módě ve stylu etno docela dost líbí je, že nás ženy nenutí nasazovat nenositelné boty na jehlách, ale klidně se spokojí s pohodlným klínem. Exotiku tu zastupují materiály jako korek, kůže či lněné provázky.

Jestli máte obavy, že i z klínu může nožka rozbolet (což tedy opravdu může), zvolte si úplné placky - zdobené kožené sandálky a žabky budou vašim nožkám jistě slušet i bez "vyvýšení". A když už jsme u těch doplňků, máme pro vás ještě jednu radu - určitě nešetřete na kabelce. Nejde o sezonní trend, ale o styl jako takový. Nebojte se proto pořídit si etno kabelku, ta hned tak z módy nevyjde.

Pokud chcete předvést, že sledujete módní trendy, nalakujte si nehty pastelovými barvami. A nezůstaňte u jednoho odstínu, klidně kombinujte na jedné ruce dva nebo tři. A nebojte se ani pestrobarevných očních stínů, naopak. K etno stylu se barvičky hodí, proč nenamixovat dohromady odstíny červené, modré i fialové? Nebo oko podtrhnout žlutou linkou? Léto barvám přeje.

kosmetika

Laky Colorama Maybelline, oční stíny Mono, Sephora, Duo očních stínů Nars

foto: