Tunika, to je to pravé na jaro a léto

tunika 6
Fifty Plus
Móda 14. června 2013

Příjemná, lehká a vzdušná košile prodloužené délky, často s širšími rukávy a přestřižením pod prsy, by ve vašem šatníku neměla chybět.

Hra se střihy

Střih tuniky lichotí i ženám, které mají nějaké to kilo navíc. Široké rukávy nenápadně skryjí ochablé paže, áčkový střih nebo přestřižení pod prsy zase vyzmizíkuje nežádoucí „faldíky“ na břiše a bocích. Žabičkování v oblasti výstřihu je letos opět v módě, stejně jako vyšívané okraje a úzké stužky.

TIP: Pokud chcete zachovat přirozenou siluetu, použijte úzký pásek. Také různě uvázané uzly a copánky působí mladistvě a dokážou podtrhnout váš styl.

Zacíleno na materiál

Současná dámská tunika je velmi příjemným kouskem oblečení, a to právě na léto. Materiály jako hedvábí, satén, bavlna nebo len se skvěle nosí a pro horké dny jsou jako stvořené. Můžete zvolit i kombinaci různých materiálů, originalitě (a pohodlí) se meze nekladou.

TIP: Určitě zabodujete vrstvením několika typů tkanin nebo jejich překrýváním pomocí volánů a řasení.

Nebojte se barev

Tradiční puntíky, kostky a pruhy jsou stále v módě, ale nebojte se ani výstředností. Na výběru potisku si dejte obzvlášť záležet. Květiny, exotická pralesní zvířata a výjevy z podmořských hlubin letos každopádně vedou.

TIP: Na jednobarevné tunice vyniknou mnohem více drobné detaily nebo výstřední doplňky. A nebraňte se ani bílé, ta k létu vyloženě patří.

Co k tunice nosit

Hodí se k ní úzké kalhoty nebo legíny, ale ani sukně není tabu. Jen je potřeba si uvědomit, že prodloužené košili sluší kratší spodní díl, tedy v případě sukně maximálně dlaň pod kolena, raději kratší. K tunice s tradičním vzorem můžete obléknout také džíny, bílé plátěné kalhoty volného střihu nebo pestrobarevné capri.

TIP: Tuniku užijete i u vody, neboť perfektně supluje pareo, které se nosí přes plavky nejen na pláži, ale i v přilehlých barech. Čím průhlednější, tím lepší.

Mladistvá záležitost

Létu a tunikám zvláště sluší květiny nebo etno motivy. Přidejte ještě nějaký masivní šperk, maličkou kabelku s třásněmi a kristusky nebo sandálky na klínku. Uvolněnost především...

Ležérní tuniku je možno nosit na mnoho způsobů. A jestli chcete pohodový hippies dojem ještě umocnit, vetkněte si nějaký kvítek i do vlasů. Že už na to nemáte věk? O čem to sakra mluvíte?!