Naskočte na módní vlnu retra!

retro 43
<p>Yumi Boutique</p>
Móda 26. července 2013

Módní inspirace časy dávno či nedávno minulými přináší do našich šatníků nejen nostalgii, ale především vtipné prvky, které v kombinaci s výstřelky moderní doby perfektně ladí. Takže, co je to "nové retro"?

Propínací svetříky v pastelových barvách a s perleťovými nebo korálkovými knoflíky jsou opět v módě. Tříčtvrteční rukávy, délka do pasu a ta nejjemnější příze uchvátí nejednu z vás.

retro 18

retro 15

retro 23

Zdobná krajka není jen výsadou společenských nebo rovnou svatebních šatů, ale nachází své uplatnění i ve všedním šatníku. Letos se nosí i krajkované kraťásky nebo imitace krajky na rozličných doplňcích.

retro 2

retro 13

retro 12

Alespoň jedny šaty s balonovou sukní těsně ke kolenům nebo s výrazným přestřižením v pase si prostě musíte pořídit. Převládají květinové motivy, pastelové barvy a zdobení flitry, cvočky, volánky nebo pestrou výšivkou. I kolová sukně má letos zelenou. Dobře se nosí a přidává na ženskosti. Skvěle vypadá ve spojení s hladkým živůtkem, ať již s hlubokým výstřihem, holými rameny, nebo vtipnými prostřihy.

retro 32

retro 46

retro 45

S minikraťásky áčkového střihu se letos doslova roztrhl pytel. Jasně, nemůže si je dovolit každá z nás, ale jako módní výstřelek (především u mladších ročníků) zalahodí oku. Jen je třeba zdravá míra sebereflexe.

retro 24

retro 44

retro 4

Lakovky na jehlách, ultra špičky, rovné nižší podpatky a mladistvé balerínky se k retro modelům vyloženě hodí. A v případě obouvání neexistují téměř žádná tabu.

retro 22

retro 5

retro 27

Kombinace lesklých materiálů, krajky, šifonu a hedvábí dává vyniknout ženským křivkám a z každé, byť i drsnější, dámy dokáže udělat křehkou divu. Horkou „staronovinkou“ jsou zdobené límečky a zvýrazněné klopy.

retro 3

retro 19

retro 35

Vzorované kalhoty těsně nad kotníky jsou letos absolutním hitem. A když k nim pořídíte ještě sáčko nebo bundu ve stejném barevném ladění nebo potisku, budete za hvězdu. Pak si ovšem dejte záležet na zbytku outfitu, ať to s tím vzorováním moc nepřeženete. I ultra moderní kousky lze překombinovat. Ultra trendy jsou také něžné kvítky a jemné pastelové tóny, které k létu prostě patří. Pudrová, citronově žlutá, zelenomodrá a všechny odstíny béžové vytvoří lahodný mix, který vám přidá jiskru v oku a rozsvítí vaši tvář.

retro 48

retro 11

retro 6

Nebojte se světlých barev, které vás příjemně omladí. Nějaké to kilo navíc zmrzlinové tóny unesou, pokud si dáte záležet na výběru střihu. A vtipné vrstvení funguje!

retro 41
retro 39

Další inspiraci najdete v naší galerii:

retro 37