Dovolená je tu: Kam a v čem vyrazíte?

Móda 3. července 2013

Sbalte si kufry a vyrazte vstříc báječným zážitkům. Poznávejte nová místa nebo se jen povalujte na pláži, hlavně na chvilku vypněte.

barvy moře 17

Široké bavlněné kalhoty a volná košile k pláži patří stejně jako miniaturní plavky.

foto:

1. Hurá k moři

Zabalte si nutné plážové kousky, sluneční brýle, opalovací krémy a voděodolné šminky, ale také pár hřejivých svršků pro večery na pláži. A nezapomeňte i na slavnostnější róbu, člověk nikdy neví, na jaké nové přátele může narazit. Recepci v pětihvězdičkovém hotelu si v pareu moc neužijete.

Náš tip: Určitě přibalte hřejivý pléd, nepromokavé pouzdro na doklady, boty do vody a dovolenkovou četbu.

V barvě vody: Vylaďte svůj styl k dokonalosti a splyňte s mořskou hladinou. Modrozelené tóny přímořským letoviskům sluší, stejně jako slaná voda sluší vaší pokožce.

barvy moře 10

Baťa, 1199 Kč

barvy moře 16

FaF, 499 Kč

barvy moře 8

Pepe Jeans, 1650 Kč

barvy moře 7

H&M, 770 Kč

I v plavkách se můžete krásně opálit: Pokud dáváte přednost plážovému úboru v celku, a přitom se chcete opálit, sáhněte po materiálu, který propouští sluneční paprsky. Sice si trochu připlatíte, ale budete mít sjednocenou barvu. Bílé břicho a hnědé nohy nepůsobí ani na domácí půdě příliš sexy. A určitě si přibalte plavky navíc. Co když vám ty vaše oblíbené uletí v noci ze šňůry.

barvy moře 9

H&M, podprsenka 259 Kč

barvy moře 11

H&M, kalhotky 259 Kč

barvy moře 21

My Národní, 1290 Kč

monokiny

Tamsin London, 1880 Kč

Plážový půvab: Nechce se vám užívat si moře bez make-upu? Nároky vydrží voděodolná řasenka. Klidně jen na horních řasách, ale ve dvou vrstvách (Dermacol, 199 Kč). A až se budete pařit na rozpálené pláži, ochladí vás pohled na nehty, nalakované odstíny vypůjčenými od kopečků zmrzliny. Co třeba čokoládová? (Nails inc., sada tří laků, 390 Kč).

2. Co třeba safari?

safari 18

V dlouhých šatech vám to bude slušet i v liduprázdných končinách.

foto:

Využijte této neobvyklé příležitosti a zvolte oblečení, které je slušivé a pohodlné zároveň. Absolutní mimikry nejsou pro souznění s přírodou nevyhnutelné, ale příjemný pobyt venku vám stoprocentně zaručí funkční a praktické oblečení volnějšího střihu. Vsaďte na přírodní materiály.

Náš tip: Nezapomeňte na kvalitní větrovku, funkční ponožky, pevné boty a kapesní lékárničku.

Máte-li safari na programu jako jednorázový výlet v rámci dovolené, klidně se inspirujte oblečením vybraným na následujících stránkách. Ale pokud cestujete na safari nebo do buše cíleně a na delší čas, sáhněte po sportovním a funkčním oblečení značek, které se na outdoor specializují. Z těch námi vybraných je to třeba Bushman nebo s.Oliver. Nechte se svést imitacemi zvířecích potisků a zemitými přírodními tóny, budete se cítit jako součást prostředí, ve kterém není nutné na sebe upozorňovat, ale spíše splynout s okolím.

safari 8

Kipling, 4990 Kč

safari 1

Beltissimo, 4290 Kč

safari 22

HaM, 840 Kč

safari 20

Louis Vuitton, info o ceně v obchodě

Šelma, kam se podíváš: Tyhle potisky skvěle ladí s čistým základem v pískové, béžové a kakaové barvě, ale i v černé nebo bílé. Dejte si však pozor na to, abyste jich „nesplácala“ příliš mnoho dohromady. Letos se sice mix rozličných potisků nosí, ale z těch zvířecích by to byla příliš velká divočina.

safari 5

Gate, 198 Kč

safari 10

s.Oliver, 1699 Kč

safari 6

Gate, 298 Kč

safari 17

Esprit, 849 Kč

Půvab ve stylu safari: Zdravý ruměnec jako po dni stráveném v přírodě vykouzlí tvářenka. Tajemstvím její originality je přizpůsobení pH pleti, které vytvoří váš osobní odstín (Sephora, 360 Kč). I do malého batůžku se vejde kouzelná tužka s máslem na rty, která hydratuje jako balzám, zvýrazňuje jako rtěnka a rozjasňuje jako lesk (Astor, 169 Kč).

3. Výlet do města

Město 18

Fialová je pro léto jako stvořená.

foto:

Pokud ve městě žijete, nic výrazného se nemění, ale jestliže cestujete z venkova, sbalte si to nejnutnější, nechte volné místo v kufru a nezapomeňte na kreditku. Hlavně ženy nástrahám civilizace v podobě nákupních center odolávají jen stěží.

Náš tip: Ideální je zvolit jednu nosnou barvu a k ní ladit zbytek oblečení. Variabilitu zachrání třeba různobarevné hedvábné šátky, které jsou skladnější než arzenál kabelek a střevíčků.

Jste dychtivá po památkách? Zajímá vás historie a ráda poznáváte nové země a jejich kulturu? Pak určitě přesně víte, v čem se na cestách cítíte dobře. Důležité jsou pohodlné, a přitom elegantní boty a také něco vhodného pro společenskou večerní party nebo návštěvu divadla.

Město 16

KappAhl, 290 Kč

Město 17

Le Silla, Pařížská 18, info o ceně v obchodě

Město 4

Gate, 298 Kč

Město 14

Yumi Boutique, info o ceně v obchodě

Při poznávacím zájezdu se velmi pravděpodobně nevyhnete ani relax centru, wellness nebo masážnímu salonu, tak na to pamatujte.

Město 10

H&M, podprsenka 420 Kč

Město 9

H&M, kalhoty 420 Kč

Město 1

Ann Christine, 379 Kč

Město 11

DKNY, 2300 Kč

Krásná ve městě: Přeneste dovolenkovou náladu i do města. Orámujte si oči barvami bronzového písku a modrozeleného moře. Krémové oční stíny, dlouhotrvající, odolné vodě (Yves Rocher, 285 Kč).