Sbohem, břišní pneumatiko (tedy alespoň „naoko“)

Móda 6. ledna 2017

Jestli nejste v jiném stavu, nemá asi okolí pro váš pupek (pardon) moc pochopení. Zde je pár triků, jak se opticky zbavit pneumatiky kolem pasu.

Když přijede jedna z ústředních postav filmu Sex ve městě, Samantha, zpátky do New Yorku, přiveze s sebou nového psa a něco navíc – tukový prstenec kolem břicha. „Panenko skákavá, co ten pupek?“ okomentuje to svatební konzultant Anthony. „Jak sis mohla nevšimnout, že si přibrala?“ zeptá se její nejlepší kamarádka Carrie.

Poznáváte v tom sebe? V dnešním světě se prostě tloušťka nenosí. Nepromíjí, a to bohužel v žádném věku. Protože si ale většina z nás, běžných smrtelnic, ráda po obědě nebo k odpolední kávě dopřeje něco sladkého, k tomu porodíme pár dětí a na pohyb nemáme čas nebo chuť, většinou se mírami modelek moc nepyšníme.

Špíček na břiše nebo větší zadeček neřešíme do chvíle, než nastane plavková sezona, nebo když nedopneme kalhoty. Do plavek se (naštěstí) budeme svlékat až příští rok, takže pro teď si vystačíme s pár podzimními a zimními kouzly s oblečením, která nám opticky zajistí vosí pas a ploché bříško.

Nejprve se podívejte do naší FOTOGALERIE na takové „zázračné kousky“. A pak si vysvětlíme, proč právě ony a jak je použít v outfitu.

1. Oversized je letošním hitem

Díky bohu za oversized trend! Oversized by se dalo přeložit jako předimenzované nebo obrovské. Letošnímu podzimu a zimě totiž zavládne oblečení větší, než byste si běžně koupila.

Velké svetry vám zajistí, že se do nich i v největším mrazu budete moct celá pěkně zachumlat. Pod oversized kabáty zase unosíte více vrstev, a přesto v nich stále budete svobodně dýchat. Navíc pod volným oblečením se nějaký ten kilogram dobře schová ;-)

2. Dejte zelenou tunikám

Většímu bříšku lichotí volné, ale zároveň foremné kusy oblečení. Pončo nebo tunika by proto v podzimním šatníku neměly chybět.

Podtrhněte své přednosti. Určitě na sobě najdete část těla, se kterou jste spokojená. Právě na tu se při oblékání soustřeďte. Pokud máte kupříkladu štíhlé nohy, oblékněte si jeggings (legíny s denimovým potiskem) nebo skinny kalhoty a k nim tuniku, která zamaskuje bříško. Máte pěkné paže nebo ruce? Zvolte volnější top s krátkým rukávem. Pevné plné poprsí si zas zaslouží hluboký výstřih.

tunika

Tunika je váš přítel.

zdroj: www.thinkstock.cz
legíny

Štíhlé nohy ukažte v legínách.

zdroj: www.thinkstock.cz

3. Volte správnou velikost

Spoustu nedostatků způsobuje špatně zvolené oblečení. Vlastníte takzvaná „madla lásky“? Pak si neoblékejte o číslo menší kalhoty nebo bokovky, které se zaříznou do kůže a vytlačí tuk nad lem kalhot.

Jo, byla jste sice zvyklá nosit osmatřicítku. Ale časy se mění, takže se neděste, pokud vám najednou padne dvaačtyřicítka. Vybírejte si prostě oblečení, které se nikde nezařezává, dá se v něm hýbat a nehrozí, že na vás při prudším pohybu rupne.

Bříško také perfektně zakryjí kalhoty s vyšším pasem. Určitě se ale vyhýbejte krátkým topům, volte raději vršky, které končí u zadečku.

4. Spodní prádlo dokáže zázraky

Ženy ve středověku svazovaly své křivky do korzetů, výsledkem byla krásná ženská silueta. Inspirujte se a pořiďte si také korzet. Můžete ho nosit téměř pod každé oblečení, od topů bez ramínek po koktejlky.

Hitem jsou také kalhotky s vysokým pasem, které krásně stáhnou velké bříško. Zapomeňte tedy na zařezávání nepohodlných šňůrek mezi půlkami a zahalte své křivky do svůdných, a přitom pohodlných kalhotek.

prádlo

Správné prádlo vaše křivky zkrotí.

zdroj: www.thinkstock.cz
korzet

Korzet dokáže zázraky.

zdroj: www.thinkstock.cz

5. Hrajte si s barvami

Bílá sice sluší všem, ale je třeba brát ohled na proporce. Velké bříško by akorát zbytečně zvýraznila. Vyhněte se také zářivým barvám – žluté, růžové, oranžové, a pastelovým tónům – ty si s klidem oblékněte na partie, na které naopak chcete upozornit.

Do oblasti pasu proto volte tlumené tóny – fialovou, černou, šedou, hnědou, vínovou, ale třeba i tmavší odstíny modré nebo zelené.

zelenková

Jitka Zelenková ví, že černá opticky zeštíhluje. Alespoň v jejím případě to platí.

foto:
špinarová

Zpěvačka Věra Špinarová má sice nějaké to kilo navíc, ale na ženskosti jí to neubírá. Košili ozdobila šálem, a odvedla tak pozornost od bříška.

foto: