Pojďte omrknout podzimní trendy!

Móda 28. října 2013

Podzimní a zimní kolekce oblečení, doplňků a líčidel nepřináší žádné převratné novinky. A to je dobře. Revoluce v šatníku bývají dost finančně náročné...

Rolák a maxi kabáty

Ženské siluetě dá efektně vyniknout volný svrchník se spadlými rameny, často na zip nebo pouze na jeden obrovský knoflík.

Když ze sebe v místnosti shodíte vše zahalující kousek, budete rázem za hvězdu. Roláky už nosily naše babičky, ale nepříjemné umělé materiály vystřídaly hebké pleteniny a bavlna obohacená o elastan. Uznejte, že to modelce na titulní fotografii sluší!

1

Kombinace látka a kůže

Snad nejmarkantnějším trendem letošní sezony je kombinování látek a kůže na jednom kousku oblečení. A netýká se to jen kabátů nebo bundiček, ale také kalhot a legín.

Velký comeback slaví tradiční kotníkové boty na nízkém podpatku ("perka"), které mají namísto bočního zipu gumu nebo pružnou tkaninu, často v kontrastním barevném provedení.

podzim2

Vínové odstíny a divočina

Odstíny vínové, fialové a bordó doslova zaplavily výlohy obchodů. A protože jde o barevné tóny, které přejí převážně ženám, návrháři oživili i slušivou ženskou siluetu.

Přiléhavé pouzdrové a korzetové šaty sluší i dámám kypřejších tvarů, takže muži se mají na co těšit. A zvířecí potisky? Letos vyhrávají na celé čáře hadi a zebry.

podzim3

Tradiční káro a kožená sukně

Útok kostky a jejích modifikací je evidentní. V popředí se stále drží typické anglické tóny červené, černé a hnědé, ale black & white jim úspěšně sekunduje.

Kožené kousky, převážně pak mini nebo kolové sukně, jsou pro chladné podzimní a zimní dny jako stvořené.

podzim5

Kožešiny a lodičky

Umíte si představit zimu bez kožešin? Ano, máme na mysli i ty umělé. Jsou stejně efektní, a přitom si nemusíte lámat hlavu nad tím, kdo vaši zálibu odskákal.

Nosí se především jako doplněk v podobě límců, vázaček, rukávníků nebo jako ozdoba večerních šatů. Těm pak budou obzvlášť slušet lodičky s páskem přes nárt, který může opět plnit funkci ozdoby.