V zimě v módě vedou kabátky!

Móda 17. 2. 2014
Témata

kabát móda zima

Co se týče střihu, v letošních kolekcích žádné výrazné inovace nečekejte. Snad vás příjemně překvapí alespoň pestré barvy.

1. Základ

aneb co při výběru kabátu jde?

  1. LÍMEC A KLOPY Právě na nich spočine první pohled vašeho okolí. Extravagantní zdvojené klopy minulé sezony nahradily méně okázalé a jednodušší, často se objevuje i stojáček. Nosí se také zdvižený límec a střídmý vzhled některých elegantních kabátů oživuje sportovní kapuce.
  2. ZAPÍNÁNÍ Nejčastějším typem zapínání je jednořadé na knoflíky. Některé kabáty, převážně pánského stylu, mají zapínání dvouřadé. Luxusnější modely mívají zapínání skryté, mladistvá móda si zase hraje s atraktivními zipy.
  3. MATERIÁLY Flauš tolik typický pro svrchníky si stále drží svoji pevnou pozici, ale často bývá nahrazen tvídem, semišem, viskózou nebo vlnou. Letos se materiály hodně kombinují, absolutním hitem je pak propojení látky a kůže nebo koženky.
  4. DÉLKA Většina zimních kabátků nesahá níž než po kolena, často bývají spíše kratší. Modely ke kotníkům opravdu nefrčí. V době, kdy je nabídka vlněných punčoch obrovská, ani není důvod délku prodlužovat, právě naopak.