V čem vyrazit do práce? To je jasné, v kalhotovém kostýmu

kostým
Bonprix
Móda 22. září 2014

Kalhotový kostým tvoří univerzální součást dámského šatníku. Můžete ho nosit jako komplet, nebo naopak tuhle silnou dvojku rozbít a jednotlivé kousky doplnit o oblečení z jiného soudku.

Vybíráte nové lodičky? Nejdříve si prohlédněte velmi pečlivě vnitřek boty a podívejte se až do špičky, tam bývá často nějaká nerovnost. Pak si položte lodičku jednu po druhé na dlaň ruky a prohlédněte si je z obou stran. Osa podpatku musí vždy a ze všech stran svírat s podrážkou pravý úhel.

Kdyby tomu tak nebylo, buď v nich nebudete moci chodit, nebo se vám brzy podpatek ulomí. Při zkoušení musí výztuž boty držet tvar a jen maličko pérovat. Příliš pevná výztuž znamená zbytečnou zátěž pro nohy, a navíc může prasknout, měkká se časem zdeformuje a lodičky přestanou být stabilní.

Ideální je samozřejmě kupovat lodičky z pravé kůže, a ty musí při zkoušení sedět na noze hodně pevně, mějte na paměti, že kůže časem trochu povolí. Kdyby se tak nestalo a bylo vám v botách i po pár nošeních těžko, potřete je zevnitř čistým lihem.

CHYTŘE OBUTÁ

Oživte ryze pánské prvky barevnými lodičkami na jehlách nebo páskovými sandálky, jak jinak než na vysokém podpatku.

Kalhotám vysoké kramfleky sluší, a pokud s chutí oblékáte seriózní modely tmavých barev, určitě využijte sílu barevných akcentů právě na atraktivních botách, kabelkách, šátcích a špercích.

kostým

Fenn Wright Manson

kostým

Long Tall Sally

JAKÁ DÉLKA SAKA JE NEJ

Vyberte si tu ideální pro váš typ postavy. Áčkové sako pod zadek ho pěkně skryje, kratší verze dá zase vyniknout štíhlým nohám.

kostým

Bonmarché

kostým

Long Tall Sally

POTISKY

Nikde není psáno, že kostým musí být jednobarevný, oživený pouze pestrým topem. Naopak – zkuste inverzní variantu, budete nepřehlédnutelná, a přitom elegantní.

kostým

Daxon

kostým

Hobbs

ZAPÍNÁNÍ

V posledních letech se osvědčilo jednořadé zapínání, ať už na jeden masivní knoflík, nebo na pár menších knoflíků. Ale i zipy, spony nebo jen tenoučké pásky slaví obrovský úspěch.

kostým

Bonprix

kostým

Marks & Spencer

Vyhněte se neforemným modelům z šatníku vašich drahých poloviček, především v kostýmu byste měla působit moderně a veskrze žensky. Kontrast mezi mužským a ženským pojetím hraje pro vás!

kostým

Bonprix

kostým

Bonprix

Odlehčená varianta saka bez rukávů je ideální především v teplých jarních dnech. A nesmíte zapomenout na minimalistické sandálky na jehlách.

kostým

Bonprix

kostým

Bandolera