Znáte velikost varlete vašeho puberťáka?

Příběhy 6. června 2012

Ne? Já už ano - je jako ten celkem velký korál, který má naše paní doktorka v šuplíku. Ale byl to trapas!

Mému synovi je krásných čtrnáct možná jako vašemu. Je normálně klackovitý, hubatý a počítačový. DŘÍVE lepil modýlky letadel, teď už ne. Vysvětlil mi to: „Mami, lepíš to půl roku, vyjdeš na kopec, hodíš… a konec. Letadlo je na maděru.“ Rozumné vysvětlení, chápu, synu.

Také jsem DŘÍVE běhala několikrát denně do dětského pokoje se slovy: „Rychle pryč, hoří!“ Nehořelo. To jen můj syn pracoval s pájkou. Čoudila a smrděla, ale nechala vzniknout několika světlům na kolo či malému robotovi.

DŘÍVE jsem mohla být se synem v koupelně a nenápadně pozorovat, jestli se alespoň trochu vyvíjí správným směrem. Celkem nic jsem nespatřila. Dnes vstup zakázán pod trestem smrti. Pod sexy uvázaným belmondovským ručníkem nevidím nic. Osud však vyšel mé zvědavosti vstříc...

Běžná kontrola u dětské lékařky odhalila poruchu štítné žlázy. Skončili jsme na endokrinologii. Možná právě zde přijdu na to, proč Jakub vždy po škole zaleze do postele, dvě hodiny spí a teprve potom může fungovat.

Drogy, alkohol (bohudík) a posilovnu (bohužel) jsem vyloučila. Sexuální orgie zatím také, i když se nedávno pyšnil malými modřinkami na krku. Situaci jsme komentovala slovy, že dostane do pokojíčku česnek, aby mu zlý upír dal pokoj. Ještě před týdnem Jakub kontroval slovy: „Ale my se máme rádi!“ Vypadalo to na svatbu (bože můj ne, nemám co na sebe!). Po týdnu jsem klidnější, na obzoru pluje nová loď - krásná Dominika.

Mužství mého muže

Vzácné paní endokrinoložky jsem se zeptala, zda za synovu únavu může výpadek či minimum hormonu TSH. Suše mě utřela: „Měla jsem tři puberťáky. Do dvanácti pořád lítali někam na kroužky, potom bum! Jako když utne. Nic nechtěli dělat, když přišli domů, vždy se uložili ke spánku. Tak na dvě hodinky.“ Zlatá slova, naprosto mě uklidnila.

Pak se začala ptát ona. Otázky jako z kulometu, jejich hloubka a rozličnost mě shodila do příkopu studu. Především jsem zjistila, že o svém muži nevím zhola nic.

Jak vypadalo mužství mého manžela v pubertě? Jak bylo velké? A jak se vyvíjelo? Ovlivnil hormon prolaktin jeho prsa stejně jako synova?

Jsem nemožná, po dvaceti letech nic nevím. Vždyť já už se po čtyřicítce obávám jen svých hormonů!

žena stydět

Jsem nemožná. Po dvaceti letech manželství nedokáž podat o mužství svého muže žádné bližší informace.

zdroj: www.thinkstock.cz

Vyber si svůj korálek

Sympatická MUDr. endokrinoložka skousla mé nepřesné informace a přešla k akci. Najednou ze stolu vyndala korále, krásné dřevěné. Na okamžik mě napadlo, že mě čeká odměna za mé přemýšlivé odpovědi. Udivila mě pouze jedna maličkost: Proč má každý korálek jinou velikost? Jeden je velký, druhý střední, několik menších, nejmenší…

„Pojď sem, Jakube! Abych ti nemusela sahat do trenek, podívej se na ty korále a řekni mi, který velikostí odpovídá tvému varleti,“ přikázala zkušená lékařka. Zjevně se trochu bavila. Můj syn neohroženě ukázal na největší, růžový korál(ek).

„Jakube, nechceš se ještě jednou pořádně prohlédnout?“ zeptala se s důrazem na slovo „prohlédnout“. Jakub zavrtěl rozhodně hlavou. „Tak dobře. Chtěla jsem ti to usnadnit, ale budu se TAM muset mrknout sama!“ Jakub zrudl a začal se svlékat. Kalhoty mu pomalu sklouzly ke kolenům, v šedých trenýrkách vypadal v té chvíli bezmocně.

chlapec kluk stydět puberta

Jakub zrudl a začal se svékat. Vypadal tak bezmocně..

zdroj: Isifa.com

korálky

Víte, jak velký je růžový korálek? Jako varle mého syna!

zdroj: www.thinkstock.cz

Můj syn je pravdomluvný a vyvinutý

Byla to chvilička, vůbec si nedokážu vzpomenout na její průběh. Myslím, že paní doktorka vstala, decentně nadzvedla trenýrkovou gumu a napůl s úsměvem a napůl uznale řekla: „Chlapec má pravdu, je to ten růžový korálek!“

Oddechla jsem si. Za prvé, že můj syn nepodvádí. Za druhé, že je tak dobře vyvinutý a já o tom konečně vím. Za třetí, že jeho sebevědomí neutržilo ránu. Vzájemně jsme si s paní doktorkou poděkovaly za spolupráci. Obě jsme přece získaly cenné informace.