Špatně jsem se zamilovala

Příběhy 23. září 2012

Blanka se nevdávala z lásky. A tak není divu, že si její srdce získal první okouzlující muž, kterého potkala. Jenže láska je někdy slepá...


Po vejšce jsem nastoupila do práce, kde jsem poznala jednoho, pro mě tehdy strašně okouzlujícího kolegu. Poutal pozornost nejen žen, ale i mužů. Uměl mluvit, gestikulovat, charisma z něj jen sršelo.

A protože jsem svého muže nikdy nějak zvlášť nemilovala, k velké zamilovanosti a lásce byl z mé strany jen krůček.

(Je hloupé to přiznávat, ale v podstatě jsem se vdávala jen proto, abych vypadla z domu.)

OHLÍŽELA JSEM SE JINDE

Kolega mě přitahoval tak jako nikdo předtím. Propovídali jsme celé hodiny, občas jsme zašli na skleničku, byla s ním velká legrace. Z jeho strany šlo ale jen o obyčejné povyražení s kolegyní. Já jsem na tom byla podstatně „hůř“, zamilovala jsem se do něj až po uši.

Nic mezi námi nebylo, nepadla ani jedna pusa. On svou ženu miloval a o mých citech nic nevěděl. Tedy aspoň to dnes tvrdí. Já si ale myslím, že by musel být natvrdlý, kdyby si ničeho nevšiml.

Špatné bylo, že jsem začala svého manžela odmítat nejen duševně, ale i fyzicky. Spoustu let jsem s ním nezažila rozkoš.

Nebylo ani divu, když jsem pořád myslela na svého kolegu. Stejně si ale myslím, že kdybychom byli s manželem už od začátku spřízněné duše, tak by mě ani nenapadlo ohlížet se po jiném muži.

VĚŘÍM, ŽE MĚ NEPODVEDL

Ke změně došlo asi před sedmi lety. Tehdy se náš vztah s manželem rapidně zhoršil. Vůbec jsme si nerozuměli. Začali jsme mluvit o rozvodu, protože rozdíly mezi námi narůstaly.

Každý jsme se začali rozhlížet jinde. I můj muž měl v té době jednu známost, která po něm hodně „jela“. Jenže když mělo dojít k činu, i když to vypadá jako to největší klišé, manžel si uvědomil, že to nemůže udělat, protože mě má přece jen pořád moc rád. Prostě mě nepodvedl a já tomu věřím.

Začal si víc všímat toho, co bych chtěla, co mi dělá radost, pustil se nečekaně i do uklízení, uspořádal garáž a spoustu dalších maličkostí. Snažil se. Na oplátku jsem i já byla spokojenější a také jsem dělala věci, které bych dřív nechala bez povšimnutí.

rozvod

Začali jsme mluvit o rozvodu...

zdroj: www.thinkstock.cz
změna

Pak se vše změnilo. Manžel mi začal dokonce pomáhat.

zdroj: www.thinkstock.cz

KRÁSNÝ VEČER A ROZKOŠ S LEGÁLNÍM MUŽEM

Jednou mě moc mile překvapil - to když mě pozval na večeři při hudbě a dal mi u příležitosti šestnáctého výročí našeho manželství kytici rudých růží. Klavírista mi pak zahrál mou oblíbenou píseň. Dojalo mě to a neubránila jsem se slzám. Myslela jsem si, že mě naše manželství tak otupilo, že mě nemůže překvapit už nic, ale ono jo.

Tu noc jsem s manželem po strašně dlouhé době pocítila rozkoš a od té doby už je to spíš pravidlem. Náš vztah se zásadně změnil. Do té doby jsem si nedokázala představit, že bych se svým mužem zestárla, ale stal se opak - jiného mužského už nechci.

KAM JSEM DALA OČI?!

Vztah se mi krásně proměnil, ale na kolegu jsem si stejně občas vzpomněla. Loni v létě jsme se sešli u kávy a já se celou dobu sama sebe ptala, kam jsem to před lety dala oči.

Ano, vím, že zamilovanost oslepuje...

Teď přede mnou seděl člověk, který si pořád na něco stěžoval, naříkal a já jsem měla být jako vždy jeho vrba. Už to nebyl ten šarmantní chlapák, ale starší, trochu shrbený muž s vyhaslýma očima. Rozloučili jsme se jako staří známí a já celá nedočkavá utíkala domů za svým manželem.

Konečně jsem se probrala ze snu, ve kterém jsem se potácela celá léta. Přitom jsem měla doma muže, který mě miloval. Ztracené roky už nedoženu, ale k něčemu to přece jen bylo. S mužem jsme se nerozvedli a máme vztah, který je sice na několika místech zalátaný, ale jen tak něco ho už nerozpárá.

Napište nám svůj příběh

Své příběhy nám zasílejte na adresu DOPISY@SANOMAMEDIA.CZ. Uvítáme i vaše portrétní fotografie, ale podmínkou nejsou. Do předmětu prosím uveďte heslo: Příběh.


Myslíte si, že slepované vztahy nevydrží? Že je to pak prostě slátanina? Nebo už se to vám nebo někomu ve vašem okolí podařilo posešívat - a s úspěchem?

Diskutujte v komentářích pod článkem.