Mám „zajíčka“, no a co?

Příběhy 13. srpna 2017

Marika je naštvaná: Proč ji dcera nenávidí za to, že si pořídila mladého milence?

„Kdyby si mladou přítelkyni našel bývalý manžel, bude mu naše společná dcera snad ještě gratulovat. Ale že mám pětadvacetiletého milence já, je z toho peklo,“ konstatuje smutně Marika (46).

„S reakcemi mých rodičů nebo kamarádek jsem se vyrovnala, ale vážně mě mrzí, že dcera nemá pochopení pro to, že taky toužím po lásce a sexu, stejně jako ona.“

Obojí dává Marice muž, který by mohl být jejím synem. Neplánovala to, prostě se to stalo. Jsou spolu už rok a Marika se ho nechce vzdát: „Od rozvodu před šesti lety jsem sexuálně vůbec nežila.

Upřímně řečeno – už jsem ani nedoufala, že s tím někdy znovu začnu. Zkusila jsem si sice dát nějaké seznamovací inzeráty, ale nic z toho nebylo.

Nechtěla jsem skončit tak, že budu dceru poučovat o tom, jací jsou muži děsní. Neměla jsem prostě štěstí na nikoho v mém věku, s kým bych mohla ještě zažít něco hezkého.“

Kluk z plakátu

S Daliborem se seznámila náhodou: Přímo do vedlejšího bytu se nastěhoval sympatický kluk. Vždycky se pozdravili na schodech, on se usmíval jak z plakátu a zapředl rozhovor.

„Myslím, že vypadám pořád moc dobře,“ usmívá se Marika. „Nepřestala jsem o sebe dbát, chodím cvičit a nosím moderní oblečení. Takže jsem pořád přitažlivá – aspoň to teď Dalibor říká.“

Jednou se stalo, že u ní večer zazvonil s lahví, že prý je mu smutno a jestli by si s ním chvíli nepovídala. „Proč ne, lepší než se dívat na seriály, ne?

Dcera bydlí na koleji, protože je na vysoké, a tak jsem doma většinu měsíce sama. Pozvala jsem ho dál a ani jsem se nepřevlékala, zůstala jsem ve svých domácích teplákách a bílém triku – to abyste si nemysleli, že jsem ho chtěla nějak plánovitě svádět!“

Ale jak šel večer, povídali si o čím dál větších důvěrnostech. O lidech, které potkali, o názorech… Byli si bližší a bližší. Mariku překvapilo, jak vyzrálý Dalibor na svůj věk je. Cítila se příjemně, jako už dlouho ne.

„Přesto mě překvapilo, když asi po třech hodinách a u druhé lahve začal mluvit o tom, jak mu připadám nádherná a neodolatelná.“

„Víte, on je opravdu přitažlivý muž, žádný ňouma, který si ještě ‚nevrznul‛, abych pro něj představovala nějakou zoufalou záchranu. Když to zestručním: Skončili jsme v posteli a bylo to moc krásné.“

Šťastná, dokud to jde

Ráno se Marika vzbudila s tím, že to nebude nijak rozebírat, udělá snídani a bude se chovat, jako by jí bylo taky pětadvacet. Dalibor později řekl, že právě to ho definitivně přimělo k tomu, aby se do ní zamiloval – ta samozřejmost, s jakou ho přijala do života.

Každý dál bydlí ve svém bytě, ale jsou spolu tak často, jak to jen jde. „Hodlám si užívat každého dne lásky a potěšení, který mi život ještě dopřeje, ať si o tom dcera myslí, co chce,“ uzavírá odhodlaně Marika.

Proč mít mladého milence:

  • Omladí vás a donutí o sebe dbát. A to nejen psychicky, ale i fyzicky – často se začnete lépe stravovat a zdravěji žít. Chcete mu přece připadat atraktivní.
  • Bývá sexuálně výkonný, což – jak neustále v televizi připomíná doktor Uzel – může být u starších problém.
  • Nebývá cynický a nedívá se na svět pohledem typu „to už jsem všechno viděl“.
  • Nebojí se do vztahu investovat mnoho času a energie, a to i na úkor svých koníčků.
  • Je ochoten k romantickým hrám a sám je vymýšlí.