Toužila po bohatém, zůstala sama

Příběhy 20. srpna 2017

Eva měla manžela a dceru. Zdálo se jí však, že muž vydělává málo, a zatoužila po movitějším.

„Rozvedli jsme se před pěti lety. Upřímně řečeno, byla to moje vina,“ nebojí se dnes přiznat Eva (40). „Měla jsem tehdy pocit, že bych si zasloužila někoho lepšího, kdo by vydělával víc peněz a mohl mi zajistit úžasné dovolené, krásné dárky a vůbec mnohem lepší životní styl.

Bohatí jsme opravdu nebyli, ale chudí taky ne. Manžel pracoval v autoservisu a staral se o nás hezky. Ale mně to bylo málo. Představovala jsem si, že budeme žít jako ve filmu, mít dům a zahradu a jezdit k moři.

Nechtěla jsem se smířit s tím, že s ním nic takového nepřijde. Když mi bylo třicet čtyři, řekla jsem si, že mám asi poslední možnost vdát se líp a že s ním nezůstanu.“

Nedala mu šanci

Její muž byl z toho nešťastný. Eva mu ani neřekla pravý důvod, proč odchází. Ostatně sama si ho tak ani nepojmenovala, měla jenom pořád pocit, že je nespokojená, a každý den myslela na to, že by chtěla žít jinak.

A vinila z toho jeho. Přitom on se tak snažil, ptal se, proč už spolu nemohou být a jak to vysvětlí dceři, které bylo v té době šest. „Mně to ale bylo jedno, byla jsem si jistá, že i pro ni ta změna bude znamenat vylepšení. Mohla by chodit do lepší školy a třeba od první třídy na angličtinu a podobně.“

„Manželovi jsem říkala, že se prostě necítím šťastná. Ale myslím, že nepochopil, že se vlastně jedná o peníze.“

„Pořád se ptal, co pro mě může udělat, jestli mi málo pomáhá, nebo se málo stará o malou. Jenže i kdyby tehdy udělal bůhvíco, neustoupila bych.“ A tak se rozvedli. Zůstali bydlet ve stejném městě, takže otec mohl Adélku vídat, kdy chtěl.

Manžel už má jinou

A Eva se snažila seznámit s někým „lepším“. Na internetové seznamce si rovnou nastavila finanční kritéria. Jenže když už někoho odpovídajícího našla, nestál zase on o ni.

Nejdéle chodila půl roku s jedním mužem, který ji sice bral na luxusní víkendy v lázních a daroval jí dvě drahé kabelky, ve skutečnosti však byl velký sobec.

Všechno muselo být po jeho: nechala se ostříhat, jak si přál, a nosila věci, které se mu líbily. A neměl vztah k Adélce. „A tak pitomá, abych nevěděla, že tohle je hodně důležité, jsem zase nebyla.“

Její manžel se mezitím po třech letech znovu oženil a s novou ženou spolu právě mají dítě. A Eva je zoufalá: „Vím, že to zní šíleně, ale já každý večer usínám s myšlenkami na něho. Nejradši bych vrátila čas zpátky, protože když je náhodou potkám ve městě, vypadají velice šťastně.“

Podívejte se do své duše

  • Nejčastějším důvodem ženské nespokojenosti po sňatku bývá nevěra partnera. A hned po ní emoční nevyzrálost. Jejími projevy jsou pocity zklamání, ukřivdění, výčitky s racionálním jádrem i bez něj, špatné nálady bez zjevné příčiny, kousek k pláči nebo hysterickým projevům.
  • Pokud žijete ve vztahu, v němž se cítíte nespokojená, prozkoumejte co nejpoctivěji své důvody. Nebojte se promluvit si s psychologem, důvody mohou být hlubší, než si myslíte.
  • Pokud už jste jako Eva jeden vztah „projela“, nevstupujte do druhého s podobnými chybami. Dobře si rozmyslete, co můžete od mužů očekávat za to, co jim vy můžete nabídnout.