8 levných nápadů: Jak omladit svoje tělo i duši

Psychologie 19. 11. 2012

Říká se, že každé ženě je tolik let, na kolik se cítí. Vyzkoušejte naše snadné, ale přitom účinné tipy pro lepší zdraví. Nejen že vám pak každý začne hádat méně, ale v první řadě si tak budete i připadat!

stojí

Narovnejte se

Představte si, že vám od středu hlavy směrem vzhůru vede jakýsi neviditelný provázek, který vaše tělo nepřetržitě vytahuje nahoru. Při této myšlence zároveň stáhněte ramena dolů a dozadu. Pokud se naučíte sedět i stát narovnaná, začne se vám lépe dýchat a zároveň si ulevíte od bolestí šíje, v kříži, zbavíte se přetrvávajících potíží s krční páteří a omezíte i tlak vyvíjený na meziobratlové ploténky. Pevným držením těla pak v neposlední řadě zaženete i špatnou náladu.

Image Quasimoda by vám na kráse vážně nepřidala - jedině tak na věku, což, jak víte, není žádoucí... Na správné držení těla ovšem myslete nejen kvůli kráse, ale také ze zdravotních důvodů. V ideálním případě si do kanceláře pořiďte dostatečně kvalitní křeslo anebo svou židli rovnou vyměňte za velký zdravotní balon a seďte přímo na něm.