Celý den nestojí za nic? Tohle vám zlepší náladu

Psychologie 31. ledna 2013

Jsou dny, kdy se vyhýbáme zrcadlu, připadáme si neschopné a celý svět nás štve a trápí. Máte to tak dneska? Zkuste malou změnu.

Vizitka Martina Krause (29):

  • POCHVALTE SE Slova fungují jako zaklínadlo. Využívejte toho! Postavte se před zrcadlo, usmějte se na sebe a řekněte si: „Sluší mi to! Budu mít krásný den!“ Když si to takhle hezky naprogramujete, vyjde to.

  • KOMUNIKUJTE Velmi často se trápíme zbytečnými domněnkami. Místo toho, abychom s okolím více komunikovaly, vytváříme si konstrukce, které vedou k nedorozuměním. Vztahujeme neúspěchy a problémy na sebe. Když nám partner odsekne, hned přemýšlíme, co jsme mu udělaly. Kdybychom se zeptaly, co se děje, třeba by jen řekl, že je utahaný z práce...

  • UDĚLEJTE NĚCO JEN PRO SEBE Sebeláska není sobectví. Udělat něco jen pro sebe neznamená, že ostatní tím o něco přijdou. Mohou to být drobnosti, třeba jen tak se projít na pěkném místě. Nebo si koupit pěknou věc.

zrcadlo

Sluší vám to, tak proč se na sebe neusmát.

zdroj: www.thinkstock.cz

Nemusím vypadat jako Angelina

Stejně těžké jako přijmout svoji náladu je pro většinu z nás smířit se s vlastním tělem. Průzkumy odhalily, že 90 % lidí se v něm necítí dobře! Není divu, vždyť nás každý den zaplavují těla dokonalých krásek a vyvinutých svalovců.

„Chtěla bych být jako...“ honí se nám hlavou a naskakuje seznam krásek. Svět od nás ovšem nežádá dokonalost. Myslíte si, že ji žádají muži? Omyl! Většina obyčejných milých chlapíků se dokonalých krásek BOJÍ!

Přitažlivost, to nejsou míry. Rozhlédněte se kolem sebe. Co ta kamarádka, kterou uhánějí všichni chlapi? Nemá ona náhodou velký ZADEK? Jenže to neřeší, cítí se skvěle a je to na ní vidět.

Zahoďte centimetr, váhu strčte pod postel. Smiřte se s tím, co vám příroda nadělila. Soustřeďte se na to, co je na vás pěkné. Zuby? Pak se často smějte. Nohy? Zkraťte sukně! A hlavně to udělejte hned.

centimetr

Centimetr zahoďte.

zdroj: www.thinkstock.cz
váha

Místo váhy je pod postelí...

zdroj: www.thinkstock.cz