Poloha ve spánku prozrazuje jaký máte vztah!

Psychologie 4. 8. 2016

Spánek je přirozená potřeba každého z nás. Věděli jste, že způsob, jakým spíme, prozrazuje mnoho o tom, jací jsme anebo – pokud jde o partnery – jaký mají vztah? Pokud například spíte na zádech, jste silná osobnost, spíše tišší povahy. Pokud nejčastěji sníte na břiše, obvykle to znamená, že jste otevření, hraví a přátelští. A co se stane, když se sejdou různé typy v jedné posteli? Dvě individuality v tak intimní a bezbranné situaci? Vlastně je to docela fascinující. Když spíme, přebírá nad námi vládu naše podvědomí. A právě proto může být řeč těla, kterou v této době používáme či interakce s partnerem pozoruhodně přesným způsobem, jak zjistit, co se děje v našich vztazích. Podle Patti Wood, odbornice na řeč těla s více než třicetiletou praxí, je dokonce doba, kdy nevíme o světě a spíme, zdrojem pravdivých informací o vztahu, i když v bdělém stavu tyto věci nechceme nebo neumíme pojmenovat.

uzurpator
foto:

Uzurpátor prostoru

Jeden partner se roztahuje na posteli a druhý skoro nemá místo na spaní. Značí to sobecké tendence. Pokud takto spíte každou noc, je čas si upřímně promluvit. Většina lidí nechce hrát druhé housle.

Dominanci poznáte také podle pozice hlav ve spánku. Když má pár hlavy vedle sebe, znamená to, že jsou si rovni. Když se dotýkají, ještě lépe – pravděpodobně mají podobné vnímání světa a vědí, co se honí hlavou tomu druhému. „Lidé, kteří spí blíže čelu postele mají tendenci ve vztahu dominovat a hodně si věřit, zatímco ti, kteří spávají hlavou dále od čela, jsou povahy submisivnější a mívají nižší sebevědomí," doplňuje psycholožka Corrine Sweet.