5 tipů: Do čeho jít, abyste byla královnou plesu

Buďte hvězda plesu 22. 2. 2013

Kdy jindy se blýsknout líčením než v záři reflektorů na tanečním parketu? Měňte styly a hrajte si s barvami bez omezení!

1. Sexy oční linky

linka
zdroj: www.thinkstock.cz

Věděla to už Kleopatra - hloubce pohledu podpořenému svůdným obloučkem oční linky neodolá žádný muž. Podle stupně své zručnosti si můžete nakreslit linku řádně naostřenou tužkou, tekutými linkami, nebo se přiblížit způsobu, jak se líčila právě Kleopatra, a použít speciální kajalovou linku.

Základem všech typů líčení je příprava očního víčka. Aby se linka dobře kreslila a držela, nejdřív na celou plochu pohyblivého víčka naneste oční stíny. Nenápadně působí růžové nebo béžové, ale můžete se odvázat a udělat třeba fialový podklad, který s černou pěkně kontrastuje.

Linku vždy kreslete od vnitřního koutku směrem ven. Pokožku můžete mírně napnout, když kousek od vnějšího oka položíte špičku ukazováčku a mírně zatlačíte směrem ven a nahoru.

Pro přirozený efekt dodržte pravidlo, že linka má být nejširší nad rohovkou oka, směrem do strany se zužovat, na konci vždy směrovat vzhůru. Jinak líčení působí smutně!

Tip: Působivost líčení pro panovnici znásobí zlatý lak na nehty.