Plesová sezona: je na řadě velká večerní

Buďte hvězda plesu 27. února 2013

A jsme zase na plese. Pro tentokrát nebudeme vymýšlet žádné extravagance a vybereme si rovnou velkou večerní toaletu. Takovou, ve které se budeme cítit sexy, a přitom i přirozeně. Prostě šaty pro dámy, které umí žít!

Večerní róba 7
zdroj: Vlasta.cz

Jestli jste fanynkou nadýchaných balonových sukní, dlouhatánských vrstvených vleček a sukní vyztužených množstvím obručí, máme pro vás špatnou zprávu: na těchto stránkách takové skvosty nenajdete. Ale nebudeme si povídat ani o šatech ke krku, s rukávy nebo širokými ramínky. Chceme se zaměřit na mladistvé modely, které si ovšem můžeme dovolit i my, ženy středního věku.

Vybrali jsme na ukázku pár jednoduchých modýlků, které vaší postavě neublíží a ani z vás mávnutím kouzelného proutku neudělají „roztomilé“ diblíky. Není totiž nic trapnějšího než urputná snaha omladit svůj zevnějšek nevhodným oblečením. A protože na plese chceme být každá za hvězdu, musíme se prohřešků vyvarovat.

Korzet musíte umět nosit

Proč byste si nemohla dovolit korzet? Dobře střižený drží tvar, co má pozdvihnout - pozdvihne, co má stáhnout - stáhne. Ideální střihová varianta téměř pro každou souměrnou postavu. Vyhněte se mu obloukem jen v případě, že se vám okraj výstřihu nepříjemně zařezává a vy sama se cítíte pod psa. A pokud si nejste stoprocentně jistá tělesnou konstitucí horních partií, upoutejte pozornost mašlí v pase nebo řasením na bříšku. Tohle musí vyjít…

Večerní róba 3
zdroj: Vlasta.cz
Večerní róba 4
zdroj: Vlasta.cz

Šaty na jedno rameno

Nemusíte si odpírat ani šaty na jedno rameno. Asymetrie totiž překvapivě nahrává i tuctovým nebo lehce podsaditým figurám. Trochu se odvažte a poperte se s klasikou.

Večerní róba 2
zdroj: Vlasta.cz
Večerní róba 1
zdroj: Vlasta.cz

Divoké potisky

Ani večerní party nejsou zapovězené potisky, jen je třeba zvolit si ten správný dezén. Letos sáhněte po abstraktních květinových vzorech, malířských výkřicích ve formě rozmazaných pláten a pop artu. Tím rozhodně nic nezkazíte.

Večerní róba 5
zdroj: Vlasta.cz
Večerní róba 6
zdroj: Vlasta.cz

Průstřihy

Rozparky možná působí lehce lascivně, ale zabírají na celé čáře. Každopádně – pokud máte krásnou postavu a notnou dávku sebevědomí, klidně si oblékněte uplé strečové šaty s rozparkem na stehně a holými zády. Právě ony probudí erotické fantazie u mužů, do kterých byste to nikdy neřekla.

Večerní róba 11
zdroj: Vlasta.cz
Večerní róba 12
zdroj: Vlasta.cz

Zdobení

Tak tohle je odedávna doména nás žen. Pošijte si šaty flitry, dekolt zvýrazněte push-up podprsenkou a zdobeným ramínkem a hurá do tanečního víru.

Večerní róba 13
zdroj: Vlasta.cz

Večerní róba 14
zdroj: Vlasta.cz