Potřebujete:
200 g uzeného masa
200 g pečeného vepřového bůčku
200 g drůbežích jater
200 g slaniny
5 vajec
500 g strouhanky nebo na kostky nakrájené housky
2 cibule
100 g tuku (nejlépe sádla)
3 dl mléka
1 dl černého piva
hrst nadrobno nasekaných čerstvých bylinek (pažitky, petrželky, listů pampelišek, popence...)
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
tuk na vymazání pekáče
Postup:
Na pánvi rozehřejte část tuku. Zpěňte na něm jednu nakrájenou cibuli, přidejte na malé kousky nakrájená játra, osmahněte je, podlijte pivem a krátce poduste.
Na jiné pánvi osmahněte na zbylém tuku druhou nakrájenou cibuli, přidejte směs bylinek, listy kopřiv, pampelišek a popence, které jste předtím spařila horkou vodou a nasekala nadrobno. Krátce poduste.
Strouhanku nebo kostičky veky zalijte mlékem a nechte ho vsáknout.
Uvařené uzené a vepřové maso nakrájejte na kostičky, přidejte pokrájenou slaninu, podušená játra, bylinkovou směs, strouhanku nebo housku. Na závěr vmíchejte osolená a opepřená vejce okořeněná špetkou muškátového oříšku.
Dobře promíchanou směs vložte do vymaštěného pekáče a ve vyhřáté troubě pečte asi 40 minut. Upečenou hlavičku podávejte se zeleninovým salátem. Výborně chutná i za studena.