VELIKONOČNÍ TÝDEN: pečená jehněčí kolínka na česneku

Hody hody doprovody! 30. března 2013

Co by to bylo za svátky bez jehněčího? Tenhle jednoduchý recept je zárukou úspěchu.

Potřebujete:

4 jehněčí kolínka

2 velké česneky

4 cibule

hladkou mouku

Postup:

  1. Jehněčí kolínka opláchněte, vložte do pekáče, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a zasypte nadrobno nakrájeným česnekem a cibulí.

  2. Dejte do trouby a pečte na 170 stupňů. V průběhu pečení kolínka obracejte a podlévejte vodou. Pečte asi hodinu a půl do změknutí. Poté vyjměte z pekáče.

  3. Pekáč dejte na mírný plamen a nechte vyvařit vodu ze šťávy. Zaprašte lehce hladkou moukou, opražte a potom zalijte vodou. Nechte povařit asi 20 minut.

Tip: Jako příloha se hodí červené zelí a bramborový knedlík.



Ochutnejte další velikonoční recepty šéfkuchaře U Schnellů!

Logo Restaurace a hotel U Schnellů

Na vaši návštěvu se těší

HOTEL & RESTAURACE U SCHNELLŮ

Tomášská 2/27

118 00 Praha 1

Telefon: +420 257 531 037

Více na www.uschnellu.cz.



Zároveň se můžete zapojit do soutěže o poukaz do hotelu a restaurace U Schnellů v sekci Soutěže.