VELIKONOČNÍ TÝDEN: masová nádivka s kopřivami

Hody hody doprovody! 31. března 2013

Do jarní nádivky rozhodně patří mladé kopřivy. Letos zaručeně budou, vždyť Velikonoce jsou až v dubnu!

Potřebujete:

500 g pečeného vepřového bůčku

150 g másla

100 g slaniny

5 vajec

5 žemlí

asi 2,5 dl mléka

5 lžic strouhanky

5 lžic nasekaných mladých kopřiv

špetku muškátového květu

mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Změklé máslo utřete do pěny a postupně k němu přimíchejte žloutky, dobře vymačkané žemle namočené v mléce, muškátový květ, strouhanku, kopřivy a na kostičky nakrájené maso a slaninu.

  2. Směs osolte, opepřete, dobře promíchejte a na závěr do ní lehce vmíchejte tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  3. Směsí naplňte vymazaný pekáček a v troubě vyhřáté na 170 °C pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte s listovým salátem nebo nakládanou kyselou zeleninou.