Potřebujete:
500 g pečeného vepřového bůčku
150 g másla
100 g slaniny
5 vajec
5 žemlí
asi 2,5 dl mléka
5 lžic strouhanky
5 lžic nasekaných mladých kopřiv
špetku muškátového květu
mletý pepř
sůl
Postup:
Změklé máslo utřete do pěny a postupně k němu přimíchejte žloutky, dobře vymačkané žemle namočené v mléce, muškátový květ, strouhanku, kopřivy a na kostičky nakrájené maso a slaninu.
Směs osolte, opepřete, dobře promíchejte a na závěr do ní lehce vmíchejte tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Směsí naplňte vymazaný pekáček a v troubě vyhřáté na 170 °C pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte s listovým salátem nebo nakládanou kyselou zeleninou.