Ivana (49): Podzimní trendy mi fakt sednou!

Proměny s Avonem 10. října 2012

Najít odvahu ke změně šatníku a nechat si odborně poradit s líčením se Ivaně vyplatilo - věk šel dolů, sebevědomí nahoru.

Čtenářka Ivana se zajímá o módu a vypravila se k nám do proměny, aby vyzkoušela podzimní trendy na vlastní kůži.

Pracuje jako referentka a stará se o dva syny, má se tedy co otáčet. Jejím velkým koníčkem je dekorace bytů. Ivana ráda pracuje s kombinacemi různých tvarů, materiálů a barev. Při kombinování oblečení se jí na sobě nejvíce líbí černo-bílá kombinace.

„Můj sen je každé ráno se krásně nalíčit,“ prozrazuje Ivana. Jenže znáte to, v ranním shonu se často musí řešit úplně jiné věci... Na naší Proměně s Avonem si Ivana užije něco, po čem touží většina z nás - krásně ji nalíčí profesionál.

Líčení: dotek zářivosti

Vizážista Pavel ji hned na začátek chválí: „Ivana má hezkou pleť. Jen je třeba ji zmatnit a zakrýt drobné nedokonalosti. Na to se skvěle hodí středně krycí make-up, který pleť sjednotí a rozzáří.“ Navíc má prodlouženou trvanlivost, takže odolá i nárokům pracovního dne.

„Tváře vystínujeme pomocí dvou odstínů pudru,“ ukazuje další postup Pavel. „Tmavší aplikujeme na lícní kost a světlejší těsně pod tmavší. Docílíme tak štíhlého tvaru obličeje.“

Velkou pozornost věnoval vizážista líčení očí: „K barvě Ivaniných očí se krásně hodí hnědé odstíny. Použil jsem paletku stínů Quatro Mocha Latte, pomocí které se dají víčka krásně vystínovat.“

Vlasy: melír v hlavní roli

Kadeřník hodnotí: „Původně byly vlasy tmavě až černě podbarvené a vršek odbarvený na blond, což působilo poněkud násilně. Proto jsem podbarvenou část hustým melírem zesvětlil. Vršek jsem také melíroval, ale melír jsem aplikoval pouze na odrost. Na bílé odrostlé vlasy jsem pak použil přírodní blond barvu.“

Po umytí kadeřník nejprve zastřihl konečky. Potom vlasy postupně sestříhal, aby jim dodal tvar. „V přední části nad čelem jsem vytvořil odlehčenou patku. Vlasy jsem vyfoukal a následně přežehlil.“ A koruna krásy je komplet.

Oblečení: překvapivé kombinace

„Ano, snažím se držet krok s módou,“ přitakává Ivana. Stylistka Lenka ji s chutí zavedla ke štendru, tedy stojanu s modely, které pro ni vybrala. Některé kombinace při prvním pohledu budily dojem, že se nesnesou. Ale když je Ivana oblékla, mile ji překvapily. Tak pojďme na tři nejlepší:

Zapůjčeno od pánů

Klasicky elegantní model. „Ovšem je inspirován pánským stylem, což mu dodává na zajímavosti. Je vhodný do kanceláře i na business schůzky. Modrá barva krásně prozáří oči a nechá vyniknout blond melírům,“ popisuje stylistka.

Co na to Ivana: „Zajímavá inspirace, jak se obléknout třeba do práce.“

  • Košile, Zara, 999 Kč; kabelka, Lindex, 1299 Kč; kalhoty, Zara, 999 Kč; lodičky, Marks&Spencer, 1099 Kč.

Koukněte na nohy!

Na první pohled si všimnete extravagantního potisku kalhot a možná trošku pokrčíte rameny... Stylistka Lenka se zasměje a obhajuje svůj výběr: „Ivana má krásné nohy a právě tyto kalhoty k nim přitáhnou patřičnou pozornost.“ Nakonec souhlasíme. A také si necháme vysvětlit, že kalhoty trochu zmírní přísnější dojem z klasicky střiženého kabátku.

Co na to Ivana: „Tak tohle mi opravdu padlo do noty!“

  • Kabátek, Zara, 1200 Kč; kalhoty, Zara, 999 Kč; kabelka, Violet, Avon, 699 Kč; lodičky, Humanic, 1490 Kč.

Slušivá modrá

I tentokrát stylistka Lenka vsadila na modrou, která pěkně ladí s Ivaninými blond vlasy: „Modrá hraje prim, tentokrát je obohacena o pastelovější tóny, bílou a černou.“ Delší siluetu šatů pak překrývá sako v kratší délce, aby se zachovala optická proporčnost postavy.

Co na to Ivana: „Takhle bych se teď na podzim ráda oblékala.“

  • Šaty, Marks&Spencer, 899 Kč; sako, Marks&Spencer, 1299 Kč; šperk, Lindex, 359 Kč; kalhoty, Deichmann, 899 Kč; lodičky, Humanic, 1490 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Je to nááádhera! Užila jsem si hýčkání odborníků, byli moc příjemní a je vidět, že je práce baví. Vlasy super, líčení úžasné a oblečení mile překvapivé...“

spojené 2
foto:
spojené 1
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas