Vladimíra (46): Vida, jak se dá kouzlit se vzory

Proměny s Avonem 17. října 2012

Vladimíra si chtěla zkusit, jaké to je, být modelkou. Díky proměně se jí přání splnilo a prý to „bylo fakt prima“.

Vladimíra pracuje jako grafička, stará se o dvě děti, ale najde si čas i na své koníčky. A že jich má dost. Ty, které vyžadují pohyb - sportování, tanec, výlety do přírody. A ještě dva, u nichž se dá sedět či stát - ruční práce a malování.

Mimochodem: Vladimíra má i krásný rukopis!

Líčení: jemnost znamená půvab

„Používám denní krém a líčím si jen řasy,“ shrnuje Vladimíra stručně své kosmetické návyky. Vizážista Pavel chválí její pleť a plánuje: „Bude stačit barevně sjednotit tón pleti a prosvětlit oblast okolo očí.“ Použil zklidňující make-up s reflexní složkou v odstínu Nude a světlý korektor.

„Pro svěží a zdravý vzhled je vhodná tvářenka ve studenějším barevném odstínu,“ pokračuje Pavel. Rty opticky zvětšil pomocí rtěnky s bohatou barvou a leskem.

„Vladimíra nosí brýle, proto je důležité zvolit jemnější líčení očí.“ K outfitům, pleti i barvě vlasů vybral růžovou (odstín True Romance). Tmavším odstínem v paletce pak vystínoval vnější koutky očí.

Vladimíra by měla do své kosmetické péče určitě přidat oční krém. Má lehké složení, hodí se i pod make-up a už za týden viditelně redukuje vrásky.

No a nový půvab si zaslouží korunovat parfémem orientálně květinové kategorie, který obsahuje švestkový květ, orchidej a kašmírové dřevo.

Vlasy: medová duha

Kadeřník si prohlédl sestříhané vlasy s odrostlým a slitým melírem, a pak se rozhodl: „Vlasy se zkrátí, pak dostane účes mladistvý vzhled.“ Prosvětlil proto ofinu a partii na levé straně a ostatní vlasy obarvil světle hnědou barvou s odleskem duhové měděné.

Nová barva je opravdu úžasná! Po vyfoukání do objemu a přehození ofiny na druhou stranu Vladimíra vypadá skvěle.

Oblečení: hra se vzory

„Můj šatník je sportovní a elegantní,“ používá Vladimíra nejčastější dva přívlastky ženské garderoby. Dodává k tomu ale, že má ráda barvy, jen vzorů se trochu bojí. „To je škoda, dobrá kombinace vzorů působí mladistvě,“ prohlásila stylistka Lenka a hned se pustila do práce, aby nám to dokázala.

Chytře

Podle stylistky Lenky by každá žena měla mít ve skříni jednobarevné jednoduše střižené šaty z kvalitního materiálu, třeba z hedvábí. „Dají se skvěle kombinovat. My jsme jim dodali šťávu pomocí výrazného vzoru šátku a plastického vzoru legín.“ Šaty mají úzkou sukni a výraznější objem v horní části, což podle Lenky poukáže na pěkné křivky boků a stehen.

Co na to Vladimíra: „Tohle je model, kterému bych dala hvězdičku!“

  • Šaty, Boss Orange, Van Graaf, 6299 Kč; legíny, Zara, 399 Kč; lakované lodičky, Deichmann, 999 Kč; šátek, Boss Orange, Van Graaf, 1499 Kč.

Norsky

I tato kombinace si hraje se vzory. „Klasický svetr s norským vzorem podtrhuje další vzor punčoch. Tentokrát materiálová kombinace vzorů vytváří zajímavý efekt. Méně odvážné ženy mohou svetr doplnit úzkými kalhotami, například vínové barvy,“ radí stylistka Lenka.

Co na to Vladimíra: „Je to hezké, ale netroufla bych si to nosit.“

  • Svetr, Marks&Spencer, 999 Kč; punčochy, Marks&Spencer, 329 Kč; lodičky, Debenhams, 1620 Kč; šperk, Avon; kabelka, Adria, Avon, 699 Kč.

Klasicky

Modrá barva patří k hitům aktuální sezony, proto ji stylistka Lenka vybrala i pro Vladimíru. „Zkombinovala jsem ji se starorůžovou, ta je moderní pořád a dodává stylu nádech klasiky,“ vysvětluje Lenka. Barvu psaníčka pak originálně sladila s barvou rtěnky.

Co na to Vladimíra: „Barvy se mi líbí i ten nápad se rtěnkou.“

  • Šaty, Marks&Spencer, 1899 Kč; legíny, Topshop, 389 Kč; lodičky, H&M, 899 Kč; sako, Vero Moda, 1399 Kč; kabelka, H&M, 799 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Byla jsem příjemně a mile překvapena, jak jsem si užila být na chvíli modelkou. Bylo to fakt prima!“

spojene foto 1
foto:
spojene foto 2
foto:

Připravila: Lucie Fendrychová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas