Jaroslava (47):Nebojím se změny!

Proměny s Avonem 18. dubna 2012

Každá žena je krásná. A když se spojí s Avonem a s Vlastou, může být ještě krásnější. Jako naše čtenářka Jaroslava.

Kdo je první odvážná, která se zapojila do našich Proměn s Avonem? Jaroslava pracuje jako administrativní pracovnice. Má už dospělou dceru Markétu, a tak na výlety do přírody a za krásami naší vlasti vyrážejí s manželem Milanem většinou ve dvou.

Tip redakce

Také byste ráda podstoupila proměnu? Pokud je vám nad čtyřicet, přihlaste se na e-mailovou adresu promenaavon@sanomamedia.cz.

„Přes týden chodím do posilovny, na hodiny jógy a na bosu. Mým koníčkem je také vaření a kosmetika. Moc ráda zkouším nové produkty, listuji v kosmetických rubrikách časopisů a objevuji, co je kde nového,“ říká Jaroslava. Ostatně proto se také rozhodla prodávat kosmetiku Avon – spojila prý příjemné s příjemným.

Líčení: Pozor na obočí

Jaroslava používá krémy Anew Avon proti vráskám a vizážista její výběr schválil. Pro vyrovnání barevného tónu pleti doporučil smíchat krém s trochou make-upu. Okolo očí pak použít hydratační korektor.

Jarka by však měla věnovat více pozornosti obočí. Má pěkný tvar, ale příliš tenký. Ideální je dokreslit ho pomocí tužky s kartáčkem, jejíž barva by měla ladit s barvou vlasů. A barva očních stínů zase s barvou duhovky. Zelenoočkám, jako je Jarka, sluší šedomodré stíny plus dotek růžové do vnitřních koutků oka a pod obočí. K tomu rtěnka tělová, růžová, výraznější malinová. Řasenka je nezbytnost!

Vlasy: Účes v pohybu

„Bála jsem se hlavně výrazného zkrácení nebo kompletní změny barvy,“ prozradila nám pak Jaroslava. „Ale oživení mé hnědé barvy mě nadchlo!“

Kadeřnice zkombinovala zesvětlující melír a přeliv v odstínu hnědá, popelavá, zlatá, vlasy tak vypadají jako stále v pohybu. Délce pak odlehčila o 10 centimetrů.

Vzdušnost dodala účesu fénováním přes kulatý kartáč a dala Jarce tip na rychlou změnu – natočit pár pramenů kulmou, styl získá na eleganci.

Oblečení: Zvýraznit tvary, prosím

Jarka si vybírá sportovnější modely, které jsou pohodlné. Už několik let kupuje stále stejný typ oblečení a přála si vyzkoušet i něco, na co by si sama netroufla. Stylistka doporučuje: Výraznější barvy a šaty, které zvýrazní pěkné ženské tvary.

ČERVENÁ SE...

K vlasům a pleti Jaroslavy nádherně ladí červená barva. Tyto šaty se dají nosit do práce v kombinaci s větší kabelkou. Když ji vyměníte za menší „psaníčko“, rázem se promění ve společenský model.

Co na to Jaroslava: „Nadchla mě barva šatů a bavila mě možnost sladit s nimi rtěnku. Mám ráda velké kabely, do kterých se vejde úplně všechno. Přímo tato kabelka je moje vlastní, velmi oblíbená, zakoupená u Avonu. Moc krásné byly boty. Ráda bych si na léto pořídila podobné s otevřenou špičkou, ale na nižším podpatku.“

  • Šaty, Debenhams, 1199 Kč; šperk, Klára Nademlýnská, 1350 Kč; kabelka vlastní, Avon; lodičky, Marks & Spencer, 999 Kč.

PRO VŠEDNÍ DEN: SPORTOVNÍ ELEGANCE

Ani sportovní styl nemusí být nuda, když se oživí zajímavým kouskem. Tričko působí díky vzoru hvězdiček a batice svěže, mladistvě. Malá vychytávka – stejný vzor se opakuje i na šátku. Ten se dá uvázat nejen na krk, ale i na kabelku.

Co na to Jaroslava: „Tento outfit se nejvíc podobá stylu, ve kterém se já sama oblékám. Tmavé džíny, tričko a sportovní sáčko. Sako mělo elastické rukávy, což bylo velmi příjemné. Líbilo se mi, že tričko a šátek měly stejný motiv. Byla jsem překvapená, že se kabelka a boty dají dobře zkombinovat, i když mají jiné barvy. V tomto outfitu jsem se cítila asi nejpřirozeněji.“

  • Tričko, Marc Cain, Van Graaf, 3799 Kč; sako Marc Cain, Van Graaf, 7499 Kč; šátek, Marc Cain, Van Graaf, 3299 Kč; džíny vlastní; kabelka, Benetton, 3549 Kč; náušnice, Topshop, 285 Kč; lodičky, Marks & Spencer, 699 Kč.

V RYTMU TRENDŮ

Určitě se vyplatí vyzkoušet pastelové barvy, kterých je momentálně v obchodech plno. Fialové kalhoty ladí s halenkou, na níž se opakuje stejná barva. Jaroslavě sluší kytičkový vzor, jen musí být drobný.

Co na to Jaroslava: „Překvapila mě barva kalhot. Myslela jsem si, že si pastely nemohu dole dovolit, ale byla jsem příjemně překvapená. Nadchla mě barevná košile. Už dlouho jsem po něčem podobném pokukovala, ale neměla jsem odvahu koupit si něco tak výrazného. Teď už vím, že mohu a hned si takovou pořídím!“

  • Halenka, Van Graaf, 1299 Kč; kalhoty, Marks & Spencer, 899 Kč; boty, Benetton, 849 Kč; sako, Debenhams, 1499 Kč; náušnice, Promod, 420 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Celá proměna mě přesvědčila, že i když mi za pár let bude padesát, nemusím se bát výrazných barev a trochu experimentovat. Uvidíme, co na to moje okolí.“

proměna Avon 1
pouták proměna Avon 1

Účes: Salon Joshua, Slovenská 2, Praha 10

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas