Lenka (49): Proužky mi zvedly náladu

Proměny s Avonem 17. května 2012

Léto je za rohem, a tak jsme v dalším díle Proměn s Avonem „vystajlovali“ čtenářku Lenku na dovolenou u moře. Výsledek? Úplně jiná Lenka!

Lenka pracuje jako dělnice a pečuje o manžela a dvě děti. Pokud jí to čas dovolí, ráda si dopřeje aktivní odpočinek a zasportuje si. „Ale občas se i posadím jen tak doma s nějakou pěknou knížkou,“ přiznává.

Lenka má jeden velký sen, a to dovolenou u moře. Tak jsme se rozhodli, že jí připravíme výbavu!

Líčení: Dotek jasu dodá krásu

Tomu nebudete věřit, Lenka se vůbec nelíčí! Po zásahu vizážisty Pavla Bauera tak pěkně prokoukla. Nejprve použil krycí make-up a korektor a vše zafixoval transparentním pudrem. „Nezapomeňte na bronzing či tvářenku, dodá pleti svěžest,“ doporučil jí.

Oči zdobí přírodní odstíny, tmavý akcent ve vnějším koutku oka ho zajímavě prodlouží. Dotek jasu pod obočím umí krémová barva. Pohled finálně zvýrazní řasenka se zhušťujícím efektem, která řasy opticky znásobí.

Protože Lenčiny rty mají užší tvar, přistoupil vizážista k jejich zvětšení pomocí konturovací tužky v tělovém odstínu: „Překreslil jsem jak horní ret ve střední části, takzvané srdíčko, tak spodní, který jsem zakulatil, aby vytvořil příjemnější, veselejší efekt.“

No a k upravené ženě patří i upravené nehty. Jejich vzhled vylepší posilující lak.

Tip vizážisty: Pokud i po nanesení make-upu vykukují nedokonalosti, platí na ně o odstín světlejší korektor.

Vlasy: Hra s barevnými proužky

Hodně zesvětlené vlasy působí nezdravým dojmem. „Doporučuji více přirozené odstíny, proto jsem do základního blond odstínu přidala pár tmavších proužků,“ vysvětluje kadeřnice.

Polodlouhým vlasům dodala šmrnc pomocí střihu do mikáda ve tvaru podkovy. Kulatý obličej opticky prodlouží sestříhaná patka.

Tip kadeřnice: Mikádo bude úžasným účesem pro horké dny, protože nechává volný krk. Snadno se upravuje fénováním přes kulatý kartáč.

Oblečení: Chci pohodlnou krásu!

Lenka říká, že se obléká „prostě obyčejně“. Nosí hlavně kalhoty a praktická trička. „Nějakou sukni nebo šaty, tedy společenské oblečení, si obléknu opravdu málokdy,“ přiznává. Stylistka Lenka Pavlů však nekompromisně sáhla po ramínku s krásnými letními šaty.

Tip stylistky: Své oblíbené džíny Lenka vyhazovat nemusí, ovšem místo trička ať zkusí zajímavou halenku, která se hodí pro více příležitostí.

Veselá kapitánka

„Vyzkoušejte různé varianty námořnického stylu, bude vás to bavit,“ radí stylistka. Proužky na halence jsou neobvykle svislé, což přidá malým kapitánkám pár centimetrů na výšce. Šátek s kormidlem dodá modelu vtip a hezky rozzáří obličej. Červené páskové sandály na podpatku ladí se šátkem i halenkou.

Co na to Lenka: „Asi bych neměla odvahu zkusit si námořnický styl, ale ty proužky mi zvedly náladu!

  • Šátek, Gant, 2599 Kč; halenka, Pietro Filipi, 1890 Kč; kalhoty, Mango, 899 Kč; lodičky, Tamaris, 1190 Kč

A zase ty pastelky

Pastelové odstíny zralým ženám prostě sluší, protože zjemňují rysy obličeje. „Vzdušná halenka se dá nosit do práce i do společnosti. Stačí k ní přidat květinovou brož a vysoké podpatky,“ říká vizážistka.

Co na to Lenka: „To mě vlastně ani nenapadlo, že si k džínám můžu obléknout i něco elegantního.“

  • Džíny, H&M, 999 Kč; halenka, Kappahl, 899 Kč; květina-brož, Zara, 199 Kč; lodičky, Dune, 1099 Kč.

Šaty nejen na pláž

Plážové šaty jsou sice určeny především jako rychlé oblečení přes plavky, ale stejně tak se nosí třeba večer na promenádu. A nemusíte je odkládat ani po návratu z dovolené! Aktuální módní trendy velí, že v létě jich budou plné také ulice velkoměst.

Tip stylistky: „Výsledný dojem se dá měnit, když vystřídáte ploché baleríny elegantními botami na podpatku.“

Co na to Lenka: „Pořádně mě překvapilo, že můžou být šaty takhle pohodlné.“

  • Šaty, Pepe Jeans, 2800 Kč; šperk, Pietro Filipi, 1390 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Je to jako mávnutí kouzelného proutku! Přála bych to všem ženám, které si nevědí rady, jak se proměnit.“

pátá proměna
foto:
pátá proměna
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas