Helena (42): Cítím se luxusně

Proměny s Avonem 2. května 2012

„Do třetice všeho dobrého,“ uklidňovali jsme trochu nervózní čtenářku Helenu na našem třetím focení Proměn s Avonem. A ukázalo se, že jsme měli pravdu, co říkáte?

Sympatická Helena pracuje jako státní zaměstnanec. Je vdaná, má osmnáctiletou dceru a patnáctiletého syna.

Tip redakce

Také byste ráda podstoupila proměnu? Pokud je vám nad čtyřicet, přihlaste se na e-mailovou adresu promenaavon@sanomamedia.cz. A nezapomeňte poslat své fotografie!

„Mám úžasnou rodinu a vůbec mě obklopují úžasní lidé. Přála bych si, aby to tak zůstalo,“ usmívá se a pohoda se z ní přenáší i na ostatní na place. Mezi Heleniny koníčky patří cestování a turistika a často vyráží ven na in-linech nebo na kole. „Také se moc ráda dívám na české filmy,“ dodává ještě.

Líčení: Svěžest v několika krocích

Helena má nejčastější typ pleti - smíšenou. Projevuje se tak, že v T-zóně, což je čelo, nos a brada, se víc mastí. Vizážista Pavel Bauer radí: „Aby se pleť v těchto místech neleskla, zkombinujte matující make-up s transparentním pudrem.“

Barevné nerovnosti jako kruhy pod očima pak sjednotil pomocí korektoru v několika odstínech, a pleť tak získala nádech svěžesti. Helena by neměla zapomínat na tvářenku, která líčení ještě víc oživí.

Kolem očí vizážista bohatě nanesl stíny v hnědé barvě. Pohled ještě víc zvýraznil orámováním oka černou kajalovou tužkou. Linku vedl nejen pod řasami, ale i na vnitřním spodním víčku.

Tvar rtů zdokonalil tělovou konturovací tužkou a hydratační rtěnkou s nádechem do růžova. Líčení tak dostane zářivý vzhled.

„Chcete-li zvětšit objem rtů, ještě přidejte vrstvu průhledného lesku,“ doporučuje vizážista.

Vlasy: Ofina bude kratší

Helena přišla do salonu s vlasy po ramena. Pramínky se jí lehce vlní, místy trochu krepatí. Kadeřníci se rozhodli délku ponechat, ale zaměřili se na nový tvar ofiny. Bude se krátit! Prostříhání prospěje kulatému tvaru obličeje.

Celkové sestříhání délky vlasů pak dodá účesu zajímavý tvar a Heleně se bude účes doma snadno upravovat. „Podle aktuálních trendů jsme zvolili tmavší barvu s přirozeným leskem,“ vysvětlují odborníci.

Oblečení: Chci vypadat štíhle!

Helena se musí do práce oblékat reprezentativně, a tak nosí především seriózní šaty. Ve volném čase ale ráda vklouzne do sportovních pohodlných modelů.

„Stále trochu bojuji s pár kily navíc, které mi zůstaly po narození dětí,“ postěžovala si. Chtěla by se proto naučit, jak je pomocí oblečení zamaskovat a vypadat štíhleji. Vizážistka si připravila modely elegantní i vycházkové.

Na kávu s kamarádkou

Příjemný model pro volný čas. Halenka má trendy potisk hvězdné oblohy. Stylistka Lenka Pavlů říká: „Ani ženy silnější postavy se nemusejí bát hry průsvitných materiálů, naopak – mohou tak experimentovat s barvou spodního tílka.“ Užší džíny a platforma samozřejmě zeštíhlují.

Co na to Helena: „Líbí se mi kombinace elegance a pohodlí. A nadchlo mě to sáčko! Zjistím, kde se dá koupit, a pořídím si ho.“

  • Halenka, Van Graaf, 999 Kč; Sako, Mango, 999 Kč; džíny, Vero Moda, 1299 Kč; boty na platformě, Blink, Destroy, 1499 Kč.

Sázka na oranžovou

„Tahle barva krásně rozsvítí tmavovlásky,“ slibuje stylistka. A potisk šatů opticky zakryje nedostatky postavy. Ležérní elegance omlazuje. Větší výstřih do véčka opticky prodlužuje krk a poutá pozornost k pěknému dekoltu. Pokud by byl příliš odvážný, zamaskujte ho delším náhrdelníkem.

Co na to Helena: „Šaty jsou super, nikdy jsem tuhle délku nezkusila a vida, cítím se v nich dobře. Uvažuju i o tom, že si pořídím takové vysoké boty, a to přesto, že nejsem zvyklá na podpatky. A ty perly! Celý komplet bych ráda měla v šatníku.“

  • Šaty, Debenhams, 1699 Kč; náhrdelník, Item, 599 Kč; lodičky, Guess, 3899 Kč.

Půvab kontrastu

Střih šatů vhodně modeluje postavu a barva a materiál opticky zeštíhlují. Heleniny štíhlé nohy si zaslouží ukázat, proto sahá sukně nad kolena. Aby celkový model nepůsobil nudně, stylistka ho doplnila výrazně barevnými botami a kabelkou. A přidala radu: „Boty nemusejí mít stejnou barvu jako doplňky, ale sami vidíte, že vypadá dobře, když jsou lodičky sladěné s barevnými akcenty kabelky.“

Co na to Helena: „Bomba! Jemnost, ladnost, elegance. A jak parádně to vyvažují barevné lodičky! Bavilo mě i doladění modelu pestrým psaníčkem.“

  • Šaty, Mango, 1199 Kč; kabelka, Desigual, 1890 Kč; šperk, Mango, 1199 Kč; lodičky, Debenhams, 699 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Cítím se luxusně! Snad se mi poštěstí zažít něco podobného ještě jednou. Byl to skvělý den!“

proměna
foto:
třetí proměna 1
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas