Olga (41 let): Připadám si jako dvacítka

Proměny s Avonem 9. května 2012

Čtenářka Olga se do našich Proměn s Avonem přihlásila s přáním trochu se odvázat. S radostí – a samozřejmě s vkusem - jsme jí to umožnili.

Olga působí velmi mladě a taky křehce. To druhé ale jen na pohled. Když první rozpaky opadly, energicky se pustila do prohlížení modelů, které pro ni stylistka připravila.

Tip redakce

Také byste ráda podstoupila proměnu? Pokud je vám nad čtyřicet, přihlaste se na e-mailovou adresu promenaavon@sanomamedia.cz. A nezapomeňte poslat své fotografie!

Má totiž umělecké oko - pracuje jako grafička. Ráda se pěkně obléká, hlavně prý proto, že se chce líbit manželovi. Mezi její koníčky patří cestování, lyžování a ráda sleduje zajímavé filmy. „Moje přání? Být šťastná, spokojená, přitažlivá. A k tomu patří i štěstí a spokojenost všech mých blízkých!“

Líčení: Oslava přirozené krásy

Olga má náročnou citlivou pleť, která by mohla mít s věkem sklony k předčasné tvorbě vrásek a pigmentových skvrn. Vyplatí se jí už teď nasadit koncentrované pleťové sérum. „Olžina pleť je velmi pěkná na pohled, takže jsem použil pouze lehký make-up, který ji jemně barevně sjednotí. Důrazný je dotek tvářenky, který vytvoří zdravý a svěží vzhled,“ popisuje postup vizážista Pavel Bauer.

Očím sluší jemné nalíčení. Barvy stínů balancují mezi krémovou, starorůžovou a hnědou barvou. „Hlavní je řasenka, má černou barvu a nešetřil jsem s ní. V kombinaci s nenápadnými očními stíny tak vznikne přirozený vzhled,“ radí vizážista. Obočí pak pouze vyčesal do přirozeného tvaru.

A styl nalíčení korunoval rtěnkou v růžovo-oranžovém odstínu: „Konturu rtů jsem jemně orámoval světle růžovou tužkou, abych zpevnil okraj a růž se nerozpíjela. Rty mají hezký plný tvar, takže trik s bezbarvým leskem pro objem tentokrát vynecháme.“

Tip vizážisty: Použijte krémovou rtěnku s hydratačním účinkem - rty zvláční a budete se cítit příjemně.

Vlasy: Blonďatá je dobrá!

Odborníci v salonu se shodli: „Zůstaneme u světlých odstínů, se kterými paní Olga přišla. Má jemný obličej a blond jí prostě sluší.“ Jemné má ovšem taky vlasy. Aby jim opticky dodali objem, doplnili vybrané části hlavy melírem. A to ne jen tak obyčejným, ale měděno-duhovým!

„Objem se dá udržet i střihem. Vybrali jsme takzvaný tupý střih. Když se pak vlasy vyfoukají přes velký kulatý kartáč, bude účes působit nadýchaně a jako by byl v pohybu.“

Tip kadeřnice: Aby účes udržel objem, je důležité vlasy fénovat, dokud nejsou opravdu úplně suché.

Oblečení: Chci se trochu odvázat!

Olga nosí sukně, halenky, ale i trička a džíny. „Ale spíš jde o trochu usedlejší elegantní kousky,“ přiznává. „Láká mě trochu se odvázat, vyzkoušet barevnější modely. A třeba nějakou variaci na to, co se bude na jaře a v létě nosit.“ Stylistka s radostí ze štendru vysvobodila kytičkované šaty a variaci na námořnický styl.

Originální námořnice

Stačí se jen podívat a je jasné, že blondýnkám hodně sluší blankytně modrá. Námořnický styl bude opět hitem teplých dnů a v neobvyklém barevném ladění působí hravě a mladistvě. Olga se se svojí štíhlou postavou nemusí obávat ani podélných proužků v dolní polovině postavy.

Co na to Olga: „Nenapadlo by mě vzít si k tomu vysoké boty, díky nim to nepůsobí až tak moc elegantně, že?“

  • Proužkované šaty, Mango, 1200 Kč; šátek, Desigual, 890 Kč; náramek, Marni for H&M, 990 Kč.

Odvážná délka

Letošní trendy velí: Noste dlouhé sukně a šaty! Nejen do divadla, ale i do práce! Stylistka radí: „Podle toho, jak jste vysoká, si k nim obujte buď boty na podpatku, nebo klidně i placaté žabky. Protože spodek je trochu objemný, vršek by měl být přiléhavý.“

Co na to Olga: „Teda, připadám si úplně jako víla! Barva sukně je nádherná....“

  • Dlouhá sukně, Pietro Filipi, 2990 Kč; džínová bundička, Benetton, 3100 Kč; boty, Albano, Debenhams, 1490 Kč.

Kouzlo kontrastních stylů

„Nebojte se kombinovat věci, které se k sobě zdánlivě nehodí. Zkuste si před zrcadlem vytvořit model, který bude vypadat svěže a neokoukaně,“ nabádá Olgu stylistka. To znamená obléknout si třeba romantické šaty k úzkým kalhotám, vysokým kozačkám a sportovní vestičce.

Co na to Olga: „To je příjemně odvážný model. Připadám si v něm jako dvacítka!“

  • Šaty, Guess, 3890 Kč; džínová vestička, Vero Moda, 849 Kč; legíny, Bershka, 549 Kč; kozačky, Baťa, 1499 Kč; náramek, Topshop, 400 Kč

A jak to celé dopadlo?

„V takových super modelech je focení zábava! Nejvíc se mi líbila ta dlouhá sukně. Vůbec by mě nenapadlo, že bych ji mohla nosit do práce.“

proměna dabl 1
foto:
proměna dabl 2
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas