Hana (48): Když se zkombinuje krása a pohodlí

Proměny s Avonem 20. června 2012

Konečně máme v našich proměnách s Avonem brýle! Poradíme Haně, jak je pojmout za módní doplněk a sladit je s líčením, účesem a oblečením.

Energická Hana pracuje v zahradnictví a také jako Avon Lady. Od svých tří dětí už se dočkala tří vnoučat. Je pořádně vytížená, ale na sport si čas najde. Teď po letech aerobiku propadla zumbě.

„Ráda cestuju a mám velký sen – poznat celou Českou republiku, hrady, zámky i zákoutí,“ prozrazuj svoji touhu. Zatím přicestovala k nám do studia na velkou proměnu.

Líčení: Jasu není nikdy dost

Hana nejen kosmetiku prodává, ale také vzorně sama používá, a to pravidelně ráno i večer. Na její pleti je to znát, rozhodně její věk nežaluje.

Protože Hana pracuje pod širým nebem, nevychází bez make-upu, který zdobí i chrání.

Vizážista Pavel to oceňuje: „Hančina pleť je bezproblémová, takže stačí použít středně krycí make-up a zafixovat ho pudrem. Možná ještě projasnit okolí očí pomocí korektoru, protože pod brýlemi vypadá pleť tmavší.“ Ani tentokrát samozřejmě nevynechal tvářenku. Vybral bronzovohnědý odstín, který tváři dodá zdravý vzhled.

Při líčení očí sáhl po bílé tužce, která se nanáší na vnitřní stranu spodního víčka, aby rozzářila oči. Také stíny vybral světlé s leskem, takže okolí očí ještě víc projasnil. Doplnil je přírodní hnědou barvou, která ladí s barvou Hančiných vlasů. A řasenkou opravdu nešetřil.

Hana si ráda výrazně líčí rty. Nebojí se ani rudé rtěnky, která jí opravdu sluší. „Ale pro denní nošení bych radil nějaký zajímavý lesk na rty. Tělové odstíny rty zvýrazní tak akorát,“ kladl jí na srdce Pavel Bauer.

Vlasy: I krátký účes působí žensky

V kadeřnictví vybrali základní hnědou barvu a projasnili ji pomocí melíru - světlé pramínky přišly především do ofiny.

„Vybrali jsme střih, který zjemňuje hranatý tvar obličeje, tedy delší partie okolo tváře. Ale vzadu jsme hodně stříhali,“ prozrazuje kadeřnice. Tím se totiž vlasy příjemně odlehčí a účes bude působit vzdušně.

Oblečení: Krása, která neškrtí

„Můj styl je sportovně elegantní. Teda především sportovní do práce, ale když jdu do společnosti, ráda si obléknu šaty,“ prozradila Hana. Přála si vyzkoušet nějaké neokoukané modely. Ale nesmějí být nepohodlné. Stylistka Lenka si připravila elastické úplety a vzdušné přírodní materiály.

Úpletová paráda

Stylistka prozrazuje: „Když se chcete v šatech dobře cítit, vsaďte na úplet. Báječně se nosí, a navíc lichotí postavě.“ Všimněte si, že se do módy opět vrátila batika. V tomto případě barva šatů ladí s novou barvou vlasů.

Co na to Hana: „Opravdu, šaty mě nikde neškrtí a nebrání pohybu. A líbí se mi ta barva.“

  • Šaty, Mango, 999 Kč; Šperk, Mango, 999 Kč; Lodičky, Levi's, 2800 Kč; Kabelka, Avon.

Rande s přírodou

Neokoukané šaty originálně kombinují sportovní i elegantní prvky a pomocí doplňků se dá jedno či druhé zvýraznit. Haně žlutá barva opravdu sekne! „Lněný materiál je skvělý na léto, protože chladí i v horku,“ prozrazuje stylistka.

Co na to Hana: „Tyhle šaty se mi zamlouvaly už na ramínku. A nezklamaly ani na těle. Asi si je hned koupím...“

  • Šaty, Mango, 999 Kč; Hodinky, Avon Pavia, 799 Kč; Lodičky, Levi's, 2800 Kč.

Trochu výstřednosti neuškodí

Váš první pohled přitáhnou asi kalhoty. „Vzorované jsou módní výstřelek aktuální sezony,“ prozrazuje stylistka. „Ale není to jen pro dvacítky. Když k tomu přidáte rafinovaně strohou košili, vznikne velice mladě a šik působící model.“ Navíc hezky vyniknou brýle jako módní doplněk.

Co na to Hana: „Sama bych si netroufla takové kalhoty vzít. Ale vidím, že by to byla škoda!“

  • Kalhoty, Mango, 999 Kč; Košile, Fashion Egoist, 4980 Kč; Náhrdelník, Topshop, 415 Kč; Lodičky, Dune, 1690 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„V těch krásných žlutých šatech mě možná potkáte, jedou se mnou domů. Bude to hezká památka na den, který jsem si tak skvěle užila!“

dablfoto
foto:
dablfoto
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas