Pavla (36): Barvy umějí omladit

Proměny s Avonem 6. června 2012

V šatníku čtenářky Pavly prý převládá černá. Takže i když měla trochu nahnáno, její přání znělo: Jít do barev! A to i co se kosmetického arzenálu týče.

Pavle chvíli trvalo, než „rozvázala“, ale pak jsme nestačili zírat, co všechno stíhá. Je farmaceutická laborantka, ale od roku 2007 nabízí produkty značky Avon. „Ani to neberu jako práci, protože mě to baví. Těší mě, když si ženy zkoušejí novinky, i opakovaně si objednávají své oblíbené kousky. A teď se mi dokonce podařilo dostat do VIP klubu,“ chlubí se a právem.

Vedle práce se věnuje dvanáctiletému synovi Michalovi, devítiletým dvojčatům Monice a Martinovi a příteli Petrovi, který má dvě děti. Takže když se sejdou, bývá veselo. Pavla ráda čte a sama dokonce i píše, napsala dvě knížky a jednu divadelní hru. A nám napsala, co především chce změnit – účes!

Líčení: v hlavní roli řasy

Z Pavly bychom si všechny mohly vzít příklad. Od osmnácti se pečlivě stará o svou pleť a chodí pravidelně na kosmetiku do salonu! Líčí se decentně. Vizážista Pavel Bauer si stav její pleti velmi pochvaloval. Použil hydratační krém a korektorem zamaskoval drobnosti. Pak na tvář nanesl sypký minerální make-up, který vytvoří lehce matný a velmi přirozený vzhled.

K líčení očí vybral béžové a hnědé stíny: „Tmavší barva tvoří konturu oka a protahuje tvar do strany. Hlavní důraz je na řasách, nešetřete řasenkou a pořádnou vrstvou je zdůrazněte!“ doporučuje vizážista. Pěkný tvar obočí jen jemně dolíčil očním stínem v barvě vlasů.

Pavliny rty mají pěkný souměrný tvar. Postačilo vybarvit je rtěnkou, která celé líčení završila a obličej rozjasnila a omladila. „Nebojte se růžovo-lososových barev rtěnky, dodají tváři „čerstvý“ vzhled,“ radí Pavel na závěr.

Vlasy: úplně jiná hlava

Původní natmavo obarvené vlasy v kadeřnictví hustě prosvětlili melírem a aplikovali zlatý přeliv. Barevný efekt se díky němu mění, takže vlasy vypadají jako stále v pohybu. Krásně září především na slunci.

Ovšem výrazně jiný je také střih. „Odrostlé mikádo jsem hodně prostříhala, aby vlasy působily odlehčeně. Když jsem je pak vyfoukala přes kulatý kartáč, vznikl krásně nadýchaný účes. Ten pak už stačí jen zafixovat lakem,“ prozradila postup kadeřnice.

Oblečení: chci vyměnit černou za barvy

Pavla se obléká elegantně. V jejím šatníku převládá černá, je tam pár růžových a modrých kousků. „Mám trochu strach, ale chtěla bych něco barevnějšího,“ navrhla. Stylistka Lenka Pavlů hned na začátek připravila kontrastní bílou: „Doufám, že se budou Pavle líbit i doplňky, které jsem pro ni vybrala.“

Když džíny, tak s dírami!

Podle stylistky patří k hitům sezony džíny, které mají otrhaný „look“. Ubírají ženám roky! A k nim zajímavá bílá halenka, která skrývá tajemství - když Pavla zvedne ruce, objeví se netopýří rukávy. „Umí leccos zakrýt,“ dodává stylistka Lenka.

Co na to Pavla: „To, že je model ležérní, mě zaujalo. A všimli jste si, jak mi šátek ladí s vlasy?“ Jasně! Jak je vidět, Lenčinu hru s doplňky Pavla ocení!

  • Halenka, Benetton, 1199 Kč; džíny, Space, 5600 Kč; šátek, Benetton, 599 Kč.

Květinková parádička

Hned první pohled vám na tomto modelu padne na květinovou brož. „Ladí s tunikou a lodičkami,“ upozorňuje stylistka. A dodává: „Kombinace džínové modré a oranžové je velmi pěkná a sluší hlavně tmavovláskám.“ To je pravda, nemyslíte?

Co na to Pavla: „Já jsem se úplně zamilovala do té riflové bundy. A líbí se mi i vzor na topu. Ale samozřejmě nejvíc mě zaujala ta brož na klopě.“

  • Bunda, Levis, 1299 Kč; legíny, Topshop, 899 Kč; top, Jill Stuart 5 Avenue, 2999 Kč; květina, H&M, 289 Kč.

Drobný vzor pro něžný vzhled

Pavla má jemný obličej a velmi pěkné rysy, což podtrhne drobný vzor šatů. „Pro všední dny je kombinujte s legínami,“ radí stylistka, která barvy vyladila s barevným typem paní Pavly a především novou barvou vlasů.

Co na to Pavla: „To je určitě praktický nápad obléknout k šatům legíny. Šaty jsou prima, ale naprosto úžasné jsou ty růžové lodičky!“

  • Šaty, Debenhams, 1499 Kč; kalhoty, KappAhl, 699 Kč; šperk, Pietro Filipi, 495 Kč; taška, Le Andrea, 1350 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Z proměny jsem byla nadšená a vyděšená zároveň, ale když to začalo, bylo to moc bezva. A nejlepší je proměna mého účesu!“

proměna osmá spojené 1
spojená proměna

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas