Jana (45): Svůdná rafinovanost sluší

Proměny s Avonem 18. července 2012

Kdo jde do Proměny, neměl by se bát nových věcí. Janě se odvaha zkusit nový vzhled rozhodně vyplatila.

Sympatická blondýnka pracuje jako oblastní manažerka Avonu. Je vdaná a má syna na vysoké škole. „Doma máme dva mazlíky, maďarského ohaře a želvu,“ prozradila. Jejím snem je mít domek se zahrádkou, na které by všichni mohli relaxovat.

Ale nenechte se mýlit, Jana není žádný povaleč, ráda sportuje, vyrazí ven na in-line bruslích, na kole, v zimě zase na lyžích. S odvahou sjíždí kopce a našla odvahu i na proměnu.

Líčení: Lesklé rty

Jana má smíšenou pleť, o kterou se vzorně stará. „Důkladně ji čistím a používám kvalitní denní a noční krém,“ prozrazuje. Vizážista Pavel použil make-up s příjemným zklidňujícím efektem a drobné nedokonalosti, především tmavší místa, zkrotil pomocí korektoru.

„Jemně jsem zvýraznil tváře pomocí růžovohnědé tvářenky, pak tvář vypadá zdravě,“ vysvětluje Pavel. „Obočí jsem dotvaroval a vybarvil tužkou ve světlém odstínu pro blondýnky. Použil jsem kombinaci očních stínů Mocha Latte, pod obočí dal světlejší. Aby barvy vynikly, celé oko jsem orámoval tmavou tužkou.“

Rty potřebují trochu zvětšit, především horní ret, což Pavel udělal pomocí konturovací tužky v terakotovém odstínu. Nakreslil linku těsně nad horním okrajem rtů a celou plochu vybarvil perlově růžovým leskem. Co se leskne, vypadá větší.

Vlasy: Přirozený vzhled

Kadeřník Tadeáš říká: „Paní Jana měla dlouhé blond vlasy s odrostem, vlasy jsem oživil melírem, který rozbil jednolitost barvy. Na odrosty jsem aplikoval přírodní barvu pro přirozený vzhled.

Stříhal jsem pouze konečky, jelikož délka se mi líbila, a paní Jana měla jemné vlasy a pro plnější dojem je lepší vlasy nechat všechny v jedné délce. Konečnou úpravu vlasů jsem řešil žehličkou, vytvořením vln. Vlny jsem poté voskem ve spreji rozcuchal a dotvaroval.“

Oblečení: Krása, která padne

„Můj styl oblékání se mění podle příležitosti, do práce volím ležérní eleganci a pro volný čas džíny a tričko,“ představila svůj šatník Jana. „Ale tady u vás bych ráda experimentovala,“ dodala. Tohle slyší stylistka Lenka nejradši… Vybrala pro Janu úžasně rafinovaný bílý model!

Rafinovaný model

„Něžný odstín bílé působí díky kontrastu s černou krajkou extravagantně,“ upozorňuje na zajímavý detail stylistka Lenka. Asymetrický volán zvýrazňuje štíhlý pas. Originální model nechte hrát hlavní roli a už nepřidávejte žádné výrazné doplňky, jen náramek.

Co na to Jana: „Úžasně elegantní! Tyhle šaty jsem si zkusila s nadšením.“

  • Šaty, Alice&Olivia, 5 Avenue, 7990 Kč, Boty, Amaria, 890 Kč, Náramek, Avon

Schůzka s netopýrem

„Lehoučká bavlněná halenka s netopýřími rukávy patří k aktuálním letním hitům,“ vysvětluje stylistka Lenka. Krajkové lemy a vyšívání připomínající kroj dodávají modelu na zajímavosti. Volnější vršek působí skvěle s úzkými tmavými džínami.

Co na to Jana: „Ty džíny beru a halenku taky! Jen si skočím do bankomatu pro peníze…“

  • Džíny, Benetton, 1549 Kč, Halenka, Lindex, 799 Kč, Lodičky, Chikalo, 1500 Kč, Kabelka, Zara, 1899 Kč, Šperk, Debenhams, 269 Kč, Prsten, F&F, 199 Kč

Oslava ženskosti

„Krásná Janina postava si zaslouží sexy šaty, které zvýrazní ženské křivky,“ říká stylistka. Zajímavý prvek je vykukující bílá spodnička. A také vzor, který poutá pozornost.

Co na to Jana: „Skvěle se nosí, ani je na těle necítím, hned bych v nich odešla!“

  • Šaty, Luisa Cerano, Dům módy, 6750 Kč, Prsten, Dům módy, 850 Kč, Lodičky, Baťa, 1799 Kč

A jak to celé dopadlo?

„Když jsem přijela, trochu jsem se bála, do čeho mě obléknete. Ale moc mě bavilo zkoušet si ty skvělé neokoukané modely. A těšilo mě, jak mi padly!“

slepené 1
foto:
slepené 2
foto:

Připravila: Lucie Fendrychová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas