Dagmar (42): Kdo se bojí, nesmí do proměny!

Proměny s Avonem 5. července 2012

Sportovní styl je samozřejmě to nejpohodlnější, co se dá nosit. Jenže když má Dagmar odvahu na barevné a ženské kousky, proč se nestát pomocí vizážistů svůdnou krasavicí?

Tmavovláska s uhrančivýma očima pracuje v administrativě a jako recepční. K tomu zvládá péči o velkou rodinu – manžela a tři děti. Dagmar ráda sportuje, v létě jezdí na kole, v zimě na hory lyžovat. „A mezi moje koníčky patří i dobré vínko,“ žertuje. Co by si přála do budoucna? „Být dlouho fit a mít kolem sebe svou rodinu. A třeba společně cestovat po světě,“ prozradila. K nám přijela vylepšit si svůj trochu obyčejný sportovní styl.

Líčení: dotek svůdnosti

„Líčím se jen málo, používám řasenku a lesk na rty,“ říká Dagmar. Má výrazné rysy, především krásné oči, ovšem proč to pomocí kosmetiky ještě neznásobit? Vizážista Pavel se rozhodl nejprve sjednotit barevný tón pleti kapkou omlazujícího make-upu. „A doporučuji naučit se používat tvářenku, protože obličej krásně rozzáří. Protože s ní Dagmar nemá moc zkušeností, vybral jsem krémovou, která se snadno nanáší.“

Vybral pro ni také rtěnku: „Mnohem lépe než lesk zvýrazní rty a také nalíčení vydrží delší dobu.“ Díky tmavým vlasům jsou vhodné sytější odstíny.

Uhrančivé oči přímo volaly po svůdném kouřovém líčení a Pavel volání vyslyšel. Použil kombinaci šedomodrých stínů, tmavšími zdůraznil vnější koutek očí. „To podtrhne tvar oka,“ ukazuje.

Vlasy: originální prosvětlení

Původní hodně tmavá barva vlasů působila trochu nudně. „Rozhodl jsem se experimentovat a zesvětlit vlasy na horní části hlavy,“ prozrazuje kadeřník. „Aby to nebyl zase tak velký kontrast, aplikoval jsem potom přeliv.“ Výsledný efekt je velmi zajímavý, především při pohybu hlavy a na sluníčku. Základní délka vlasů zůstala, ale pramínky jsou sestříhané, což dodá spolu s fénováním účesu objem. A sexy vlny se vytvoří trochu překvapivě pomocí žehličky na vlasy.

Oblečení: pojďme si hrát!

Jako spousta z nás bere Dagmar oblékání jako nutnost, vybírá si praktické kousky, především ve sportovním stylu. „To je škoda! Když už to musí být, proč si z oblékání neudělat zábavu! Třeba pomocí výrazných barev,“ navrhuje stylistka Lenka. Nakonec nás to začalo bavit tak moc, že jsme pro Dagmar vytvořili 4 kombinace!

Tunika do každého šatníku

Návrat na módní výsluní si tunika určitě zaslouží. „Když vám padne a vyberete si i zajímavou barevnost, dokáže zamaskovat i problémové ženské partie – větší boky či zadeček,“ prozrazuje stylistka Lenka. Máte-li úzký pas jako Dagmar, zvýrazněte ho pomocí pásku.

Co na to Dagmar: „Líbí se mi, že barva kalhot ladí se vzorem na tunice.“

  • Tunika, Boss Orange, 4599 Kč, Kalhoty, Marks & Spencer, 899 Kč, Boty, Baťa, 999 Kč, Šperk, My, 49 Kč

Zdobit a bavit

Obzvlášť zábavné je vytvářet neokoukané kombinace. „Zářivé kalhoty nikdo nepřehlédne,“ říká Lenka. Jejich žlutou barvu ještě znásobila tím, že přidala svetr se žlutými kytkami. „Léto není jen horké odpoledne, večer může být chladněji,“ vysvětluje.

Co na to Dagmar: „Kdo se bojí, nesmí do proměny. Ty kalhoty jsou super!“

  • Kalhoty, Zara, 699 Kč, Svetr, Gant, 5999 Kč, Tričko, Gant, 1100 Kč, Boty, Debenhams, 549 Kč

Vycházka do města

„Tmavovlásky jako Dagmar si mohou dovolit sladit světlý model tón v tónu, což ozvlášťnuje zlatavý lesk halenky, ta je opravdu překrásná, ne?“ nadšeně popisuje Lenka. „A také si všimněte, jak je celkový dojem mladistvý.“

Co na to Dagmar: „Moc hezké barvy, takové uklidňující. Cítím se v nich příjemně.“

  • Halenka, Space, 6770 Kč, Svetr, Debenhams, 949 Kč, Kalhoty, Marks & Spencer, 899 Kč, Sandálky, My, 1490 Kč

Přírodní půvab

Jemné barvy nám prostě padly do oka. „V kombinaci se zajímavými střihy a přírodními materiály tvoří ležérně elegantní styl,“ tvrdí Lenka a hned to dokazuje.

Co na to Dagmar: „To je oblečení, které je jako druhá kůže. Kdybych si měla vybrat nej model, je to právě tento!“

  • Halenka, Icône, 3650 Kč, Kalhoty, Fashion Egoist, 4800 Kč, Taška, Avon, Dřeváky, Fashion Egoist, 5100 Kč

A jak to celé dopadlo?

„Překvapilo mě, že když se dají dohromady barvy, které mi k sobě na první pohled neladí, může vzniknout zajímavý model!“

double
foto:
double
foto:

Připravila: Lucie Fendrychová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas