Pavla (46): Hravá móda mě omladila

Proměny s Avonem 1. srpna 2012

Pohodlí, barvy, přirozenost a zeštíhlující efekt – tak se dají shrnout požadavky naší čtenářky Pavly na její Proměnu. Jak jsme je splnili?

Energická Pavla Grossová je spolumajitelkou úklidové firmy a druhou skvělou kariéru si buduje u značky Avon.

„Jsem vdaná, mám tři dcery, na které jsem náležitě pyšná,“ říká spokojeně. Ve volném čase byste ji našli na zahrádce na chalupě, nebo někde na cestách, protože cestování je dalším Pavliným koníčkem.

Líčení: krása v přírodních odstínech

Pavla používá (jak jinak vzhledem k její práci) péči od Avonu. Vizážista Pavel jí pro letní období doporučil nemastný hydratační krém. Neměla by vynechávat oční krém, aby oční okolí působilo svěže a mladě ještě dlouhou dobu.

Tvář barevně sjednotí pudr s pečujícími složkami. Jeho lehké složení se nebude hromadit ve vráskách. „Důležité je nanášet ho na místa, která vypadají tmavší, třeba kolem nosu a do důlku mezi spodním rtem a bradou,“ radí Pavel.

Pro líčení očí vybral paletku s přirozenými odstíny. Základem je růžová na celé ploše oka, která projasní pohled. Pomocí hnědých stínů vystínoval pohyblivé oční víčko, především na vnější straně. A ještě „zahrála“ temně hnědá linka a prodlužující řasenka.

Rty se dočkaly optického zvětšení pomocí konturovací tužky v tělové barvě: Nejprve se nakreslí obrys těsně nad hranicí rtů a pak se s pomocí tužky celá pusa vyšrafuje. Dotek lesku ve středu rtů dotáhne efekt k dokonalosti.

Vlasy: jemně rozcuchat!

„Abychom docílili zářivějšího odstínu, museli jsme původní barvu stáhnout,“ prozrazuje kadeřnice Eliška. „Hitem letošního léta je mít u hlavy tmavší odstín, který je na konečcích třeba i o tři odstíny světlejší.“

Střih kadeřnice zachovala, ale pro větší šmrnc a lehkost účesu vlasy po stranách zkrátila. Na závěr je pak vyžehlila a použila vosk na jemný rošťácký rozcuch.

Oblečení: Odvaha se zeštíhlujícím efektem

„Mám ráda ležérní styl,“ říká Pavla. „Asi nejčastěji nosím kalhoty.“ Přiznala, že by chtěla zkusit oblečení se zajímavými barvami nebo vzory. Stylistka Lenka se rozhodla, že najde pro Pavlu modely, které budou odvážné, ale velmi slušivé a ještě zeštíhlující.

Kouzelná tunika

„Tato tunika díky šikmo tištěným širokým podélným pruhům opticky ubírá několik kilogramů,“ prozrazuje super trik stylistka Lenka. Boty ladí v doplňkové červené barvě tuniky. A k tomu legíny nebo strečové kalhoty, nejlépe v tmavším odstínu. Ideální jsou šedá, černá nebo fialová.

Co na to Pavla: „Kreativní barvy podle mého gusta. A náramek a náhrdelník jsou opravdu krásné.“

  • Tunika, Verda, Amaris, 3990 Kč; legíny, Lindex, 399 Kč; lodičky, Debenhams, 1499 Kč; náramek, Mango, 149 Kč.

Plážová inspirace

„Model v nádherných barvách tyrkysové vody a barevných korálů je v harmonii s barvou vlasů paní Pavly,“ vysvětluje stylistka Lenka svůj výběr. Tento ležérní uvolněný model je opravdu pohodlný a dá se nosit nejen na pláž, ale i do města v krásném babím létě.

Co na to Pavla: „Pohodlí opravdu oceňuji. Tuniku už neuklízejte, chci ji mít!“

  • Tunika, Lindex, 399 Kč; kalhoty, Verpass, Amaris, 2016 Kč; sandálky, Baťa, 699 Kč.

Móda je hra

Elegancí se nic nepokazí. Tenhle model trochu „shodila“ batika, velký slamák a výrazná barva lodiček. Tento outfit dokazuje, že s módou si můžete hrát v jakémkoliv věku, a i když máte třeba pár kilo navíc. „Hrát, ale nezahrávat!“ upozorňuje stylistka.

Co na to Pavla: „Překvapilo mě, jak mi sluší barva topu, sama bych si ho nevybrala. Takže zase báječně pohodlný model.“

  • Tílko, Van Graaf, 899 Kč; bolerko, Amaris, 1490 Kč; kalhoty, Dům módy, 1890 Kč; klobouk, Levi's, 699 Kč; náramek, Mango, 149 Kč; sandály, Tamaris, 2700 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Líčení a oblékání mě bavilo. Ale ten nový praktický účes mě prostě nadchnul!“

dablfoto
foto:
dablfoto
foto:

Připravila: Lucie Fendrychová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas