Marie (50): Odvážnější znamená krásnější

Proměny s Avonem 22. srpna 2012

Tak tahle Proměna s Avonem je něco! Odvaha se prostě vyplácí. O kolik byste řekli, že Marie omládla?

Marie patří k ženám, které mají velké štěstí, že je jim práce koníčkem. „Mám kosmetický salon a k tomu prodávám kosmetiku Avon, kterou sama používám. Obojí mě hodně baví,“ vypráví Marie. Hodně ji taky baví zkrášlovat zahrádku. A když ještě zbyde trocha času, vyjede si na kole.

Líčení: sázka na zelenou

„O pleť denně pečuji, líčím se spíš sportovně,“ odhaluje Marie své návyky vizážistu Pavlovi. Zralá pleť si péči nejen zaslouží, ale doslova vyžaduje, takže zde jsou návyky Marie v pořádku. K výrazně obarveným vlasům ale Pavel doporučuje při líčení trochu přidat.

Použil proto make-up ve středním odstínu, trošku pudru a ještě tváři dodal barvu zdravého opálení pomocí bronzujících kuliček.

Oči zvýraznil pomocí zelené tužky na horním víčku, do vnitřku spodního víčka nakreslil černou linku. Konečky řas zvýraznil pak černou řasenkou.

Důležité je také zvýraznit obočí pomocí tužky. „Dodáte mu tvar i plnost,“ říká Pavel.

A k nové barvě vlasů vybral růžovovínový lesk na rty. „Lesklé rty působí mladě a vypadají větší,“ dává tip.

Vlasy: tón v tónu

„Paní Marie měla velmi výraznou barvu, kterou jsem chtěl trošku ztlumit a sjednotit,“ vysvětluje kadeřník Tadeáš, proč aplikoval na odrosty barvu s odleskem měděné a červené a do délek už pouze červenou, aby vznikl lehký kontrast. „Na předem melírovaných vlasech bylo jasné, že bude barva výraznější a vznikne zajímavý efekt tón v tónu.“

Původní střih pak pouze upravil, prostříhal a vytvořil textury na vrchní části hlavy pro snadnější úpravu vlasů. Nakonec vlasy vyžehlil pomocí úzké žehličky a rozcuchal matným vlasovým krémem.

Oblečení: Výstřednost chce vkus

Když se Marie ptáme, co ráda nosí, vypočítává: „Rifle, trička, sukně a podpatky.“ V proměně si přála změnit hlavně vlasy a líčení, ale ráda přijme i rady, čím si vylepšit šatník. „Ale netroufám si na příliš výstřední modely,“ varuje stylistku Lenku. Ta se rozhodla ukázat jí, že být odvážná se vyplácí!

Šťavnatý model

„Žlutá citrónů a listová zeleň jsou barvy jak stvořené pro nositelky zrzavých odstínů vlasů,“ prozrazuje stylistka Lenka. Bílé kalhoty „šťavnatý“ outfit už jen doladí. A přidává další tip: „Halenku jsme opásali páskem, aby vynikl štíhlý pas paní Marie. Ale pokud si netroufáte, můžete ji jen ležérně zastrčit do kalhot.“

Co na to Marie: „Tohle bych si sama nekoupila, ale vypadá to moc pěkně!“

  • Halenka, Riani-Dům módy, 5950 Kč; kalhoty, Benetton, 1490 Kč; pásek, Marc Aurel-Dům módy, 1590 Kč; taška + náušnice, Avon; lodičky Aldo, 899 Kč.

Hravé třásně

Top je inspirovaný stylem art deco. „Velké náušnice a lososové kalhoty ještě podpoří lehkou extravagantnost modelu,“ ukazuje stylistka Lenka. Na večer pak můžete doplnit sáčkem v barevném akcentu topu.

Co na to Marie: „Ty třásně jsou prima a líbí se mi i ty barvy – hlavně oranžové rifle.“

  • Top, Zara, 1499 Kč; kalhoty, Guess, 3490 Kč; náušnice, Topshop, 420 Kč; náramek, Topshop, 199 Kč; lodičky, Zara, 2499 Kč.

Určeno pro zrzky

Proč vizážistka vybrala barvu khaki? „Protože to je další barva ideální pro zrzky!“ Potisk této příjemné haleny v prodloužené délce odkazuje na divokou džungli. K té patří bezesporu i uvolněný styl velkých náramků a přírodních materiálů.

Co na to Marie: „Přírodní materiály a potisky mi sluší, já vím.“

  • Halenka, Dům módy, 5380 Kč; kalhoty, KappAhl, 549 Kč; lodičky, Zara, 999 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„To byl úžasný zážitek! Oblečení se mi moc líbilo, sama bych neměla odvahu si některé kousky koupit, ale teď to zkusím!“

spojene 2
foto:
spojene 3
foto:

Připravila: Lucie Fendrychová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas