Iva (47): Když se zkombinuje něžnost a přísná elegance

Proměny s Avonem 29. srpna 2012

Nebuďme zbytečně skromní: Tahle proměna se Avonu a Vlastě ohromně povedla! Souhlasíte?

Když si Iva nasadí brýle a udělá přísný kukuč, uvěříte, že je učitelka. Ale jinak je to sympatická žena, se kterou se skvěle povídá. Jejím snem je věnovat se s plným nasazením rodině a koníčkům. Mezi ty patří sport, zpěv, četba a cestování.

Do proměny Iva přijela s jasným cílem – nechat se hýčkat odborníky a pořádně si to užít.

Líčení: lehký dotek

Vizážista Pavel si s Ivou nejprve povídal o péči o pleť. Doporučil jí lehký denní krém a na noc hydratační péči. „Dobrá pleť si vystačí s lehkým make-upem nebo s tónovacím krémem, pudr srovná drobné nedokonalosti,“ ukazuje Pavel. „Abychom nezatěžovali oči korektorem, stačí rozjasňující krém kolem očí. Vklepává se prsty.“ Pavel ještě dodal obličeji barvu pomocí bronzové tvářenky.

„Když nosíte brýle na dálku, skla zmenšují oči. Pro optické zvětšení jsem použil bílou linku, a světlé stíny na pohyblivá víčka, nic tmavého,“ varuje Pavel.

Na rty pak přišel takzvaný „plumper“ (plampr), tedy lesk, který zvětšuje objem.

Vlasy: melír dodá účesu světlo

Kadeřník říká: „Odrostlou barvu v odstínu teplé blond jsem přebarvil na přirozenější tmavší. Vrchní partii jsem prosvětlil melírem. Střih se typově k paní Ivě hodil, pouze jsem ho upravil.“

Nakonec vlasy vyfoukal přes malý kartáč a na výsledné tvarování použil vosk a přes prsty pramínky doupravil.

Oblečení: zvýrazníme pěknou postavu

Iva svůj šatník označila za sportovní. „Ale mám v něm i pár avantgardních kousků,“ dodala. Stylistka Lenka se ji rozhodla oslnit modely pro různé příležitosti a kombinacemi se zajímavými doplňky.

Odvážné šaty

Stylistka chválí Ivě postavu a vybírá opravdu odvážný model. „Nádherné šaty mají přední díl celý z kůže a odhalená záda. Tento outfit (jen pro štíhlé dámy!) nenechá nikoho na ulici chladným,“ slibuje Lenka.

Co na to Iva: „Tenhle model mě oslovil hned na první pohled. A do bot jsem se zamilovala!“

  • Šaty, Le Cuir Perdu-Space, 5450 Kč; náhrdelník, Pietro Filipi, 1090 Kč; prsten, Lindex, 69 Kč; lodičky, Blink, Debenhams, 999 Kč; klobouk, Space, 800 Kč.

Krásná celý den

„Elegantně sportovní outfit můžete vzít na důležitou pracovní schůzku, ale i večer na posezení s přáteli,“ radí stylistka. Halenka v jemné barvě a netradičním střihu podtrhla něžnost své nositelky, brýle naopak vytvoří přísnější elegantnější styl.

Co na to Iva: „Zaujala mě originální halenka a k ní vybrané doplňky.“

  • Tunika, Klára Nademlýnská, 5200 Kč; kalhoty, Guess, 3490 Kč; náramek, Avon Corona, 259 Kč; kabelka, Guess, 2950 Kč; lodičky, Blink, Debenhams, 999 Kč

Lichotivý střih

„Tenhle styl je mladistvý a střih nechá vyniknout všechny přednosti postavy paní Ivy,“ upozorňuje Lenka a dodává radu pro každou ženu: Pokud to styl života dovolí, noste často podpatky, nohy prodlouží a opticky zeštíhlí.

Co na to Iva: „Já podpatky přímo miluju! Líbí se mi, jak model působí luxusně.“

  • Tunika, Guess, 4100 Kč; sukně, Pietro Filipi, 2190 Kč; lodičky, Zara, 799 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Půl dne úžasného hýčkání, na to nikdy nezapomenu. Do bot jsem se přímo zamilovala a nesu si domů spoustu inspirace.“

spojene 4
spojene 1

Připravila: Lucie Fendrychová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas