Zdena (65): Končím s nenápadností!

Proměny s Avonem 19. září 2012

Tak se rozhodla naše čtenářka poté, co absolvovala naši proměnu. Podívejte se, co ji k tomu vedlo...

Zdena působí jako žena plná energie a dojem potvrzuje: „Jsem sice v penzi, ale pořád něco dělám. Baví mě jezdit autem, počítač, zahrádka, plavání, fotografování, čtení, psaní, ruční práce.“

Není divu, že si nejvíc přeje: „Ať mám stále sílu na všechno, co mě v životě potká!“ Potkala ji i láska, s manželem mají dvě dcery a už i vnučku a vnuka.

Líčení: V barvách bronzu

Zdena přiznává: „Nepečuji o sebe téměř nijak, skoro se nelíčím.“ Má to štěstí, že má od přírody hezkou pleť, navíc po létě opálenou. „Nebudu používat make-up,“ rozhodl se vizážista Pavel. „Stačí jen bronzový pudr, nanesený na celý obličej. Pleti dodá zdravý vzhled.“ Malé nedostatky kolem nosu skryje korektor.

Pokud by se Zdena rozhodla přece jen trochu svou pleť rozmazlovat (což bychom jí doporučovali), mohla by začít lehkým krémem pro hydrataci očního okolí.

Oční make-up je barevně laděn do přirozených hnědých tónů. Pavel nejdřív pokryl pohyblivé oční víčko stínem, pak podél řas nakreslil hnědou linku. „Propojil jsem ji se stínem tak, že jsem ji rozmazal, vypadá to velmi přirozeně,“ upozorňuje pyšně.

Také při zkrášlování rtů použil konturovací tužku s hnědavým nádechem. „Rty jsem nejdříve orámoval, pak vybarvil tužkou a lehce přetřel leskem. Ten se trochu třpytí, což podtrhne opálenou pleť.“

Vlasy: Nová délka

Původní barva byla příliš světlá a kradla Zdeně barvu i z obličeje, který pak působil nezdravě. Kadeřnice se rozhodla rozbít jednolitost tím, že přidá pár tmavších pruhů, nepravidelně rozmístěných po celé hlavě.

Střih, se kterým Zdena přišla, už odrostl a v délce k ramenům působil neupraveně. Kratší střih k bradě dodal účesu eleganci a šmrnc. Také lichotí tvaru obličeje.

Doma si bude moci Zdena účes vyfoukat do hladka pomocí velkého kulatého kartáče, nebo po umytí jen tak nechat volně uschnout. Mladistvý vzhled vlasů podpoří sprška lesku ve spreji.

Oblečení: Hra s barvami a doplňky

„Oblékám se sportovně, spíš nenápadně,“ říká Zdena. Ovšem takové prohlášení vždycky stylistku Lenku nastartuje k super výkonu! Rozhodla se ukázat nejen naší čtenářce, ale nám všem, že se vyplatí najít odvahu a pustit do šatníku barvy. A ještě přidat doplňky!

Fandíme romantice

Ať už jste jakákoli povaha, k ženě prostě trocha romantiky patří. Stylistka Lenka proto vysvětluje svůj výběr: „Romantická kresba na kalhotách působí jemně, ale zajímavě model oživí. Barevně velmi příjemně sladěný outfit lahodí očím. Celkově model uklidňuje."

Co na to Zdena: „Zaujalo mě, jak jemný model proměnil výrazný náhrdelník.“

  • Tílko, KappAhl, 549 Kč; sako, Riani, Dům módy, 4200 Kč; kalhoty, Marks&Spencer, 799 Kč; boty, Manas, 3860 Kč.

Chytře štíhlá

Zdena výraznému tričku moc nevěří, ale Lenka vysvětluje: „Tenhle geometrický vzor zeštíhluje. A tento efekt ještě znásobíte, když použijete kombinaci více vzorů, taky proužky a květiny.“ A ještě přidala jednu vychytávku - proužky se opakují na balerínkách.

Co na to Zdena: „Nenapadlo by mě, že se k sobě tohle může hodit. Ale cítím se v tom dobře.“

  • Tričko, Debenhams, 999 Kč; kalhoty, Marks&Spencer, 1399 Kč; balerínky, Guess, 3100 Kč.

Bílá a spol.

Tenhle model Zdeně opravdu sluší. Lenka ho komentuje: „Čistotu bílého modelu narušuje spodní pás ve svěží oranžové barvě s modrými akcenty. Grafická linka vedená napříč topem vytváří opět jemný, subtilní dojem.“

Co na to Zdena: „V tomhle tričku bych se normálně neodvážila jít ven a já se v něm dokonce s radostí fotila!“

  • Tunika, Marks&Spencer, 1499 Kč; kalhoty, C&A, 299 Kč; šperk, Zara, 399 Kč; boty, Manas, 3860 Kč.

A jak to celé dopadlo?

„Užila jsem si úplně všechno. Líbí se mi nový účes i líčení. A asi budu od teď v oblékání trochu odvážnější!“

Promena 23 slepena 2
zdroj: Vlasta.cz
Promena 23 slepena 1
zdroj: Vlasta.cz

Připravila: Lucie Fendrychová

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Pavel Bauer

Styling: Lenka Pavlů

Foto Lukáš Hausenblas