Ivana (36): Moc jsem si přála být elegantní

Proměny s Avonem 9. ledna 2013

Sympatická Ivana si přála proměnit se v elegantní krásku. Chtěla by od vizážistky navíc okoukat, jak krásně líčit rty, protože s tím si pořád nevěděla dost rady.

Nová technika melíru

V kadeřnictví pro Ivanu vybrali novou barvu, přírodní tmavě hnědý odstín. Barvu nanesli pouze na odrosty a pak použili zajímavou techniku - konečky vlasů natupírovali a náhodně vybrané prameny zesvětlili melírem. Naemulgováním potom vznikl jemný přechod mezi tmavší a světlejší částí vlasů. Po vyfoukání pomocí žehličky vytvořili vlny, které už se jen dotvarují pomocí prstů a vosku.

Make-up proti zimě

Proměna RTY + LÍČENÍ 1

Ivana má smíšenou pleť, vizážistka Markéta doporučila smíchat hydratační krém s make-upem, pro pokožku to znamená péči a přirozený vzhled. Obzvlášť teď v zimě, když má pleť sklony k červenání, je dobré chránit ji a vylepšit make-upem.

Proměna RTY+ LÍČENÍ 10

Líčení očí začíná světlým projasňujícím stínem, který pokryje celou plochu víčka. Do středu víčka nanesla vizážistka tmavší stín a nejtmavším kouřovým zvýraznila vnější koutek oka. Hnědou tužkou nebo oční linkou nakreslila linku podél horních řas. Pokud máte zahuštěné řasy jako Ivana, Markéta radí zvýrazňovat jen horní víčko, aby oko nepůsobilo přelíčeně.

Jak si zkrášlit rty

Proměna RTY+ LÍČENÍ 4

Nejprve ošetřete rty hydratačním balzámem. Pomocí korektoru zamaskujte nedokonalosti v okolí rtů, můžete přesáhnout i na plochu rtů. Chcete-li, aby rtěnka déle vydržela, naneste korektor na celou plochu rtů.

Proměna RTY + LÍČENÍ 2

Konturovací tužkou v barvě rtěnky obkreslete konturu rtů, pokud jsou malé nebo nepravidelné, přírodu zdokonalte podle svých představ. Nejprve ve středu rtů namalujte tvar srdíčka. Vnější okraje rtů nechte volné. Vykreslete střed dolního rtu. Koutek domalujte od kraje do středu.

Tip: Jsou-li koutky "spadlé", tedy směřují dolů, konturu nedotahujte až do koutků, aby rty nepůsobily smutně.

Proměna RTY+ LÍČENÍ 6

Rty nejlépe vymalujete pomocí tenkého štětečku. Zvlášť u tmavších barev oceníte, že se rtěnka pomocí štětce lépe a přesněji nanáší.

Proměna RTY+ LÍČENÍ 9

Troška lesku do středu rtů jim dodá na objemu. Pokud nanesete lesk na celou plochu rtů na rtěnku, vytvoříte módní glamour look.

Použité kosmetické produkty AVON

produkty 2

LESK NA RTY IRRESISTIBLY SEXY – 6ml, 199,- (odstín Pink Provocateur)

foto:

produkty 4

RTENKA PERFECT KISS – SPF 15 , 3,6g, 199,- (odstín Mauve allure a Racy red)

foto:

  • Krycí tyčinka Ideal Flawless, 159 Kč (odstín Fair), Hedvábný tekutý make-up Luxe SPF 20, 399 Kč (odstín Porcelain), Paleta očních stínů Luxe, 299 Kč (Glamorous -Roses), Tužka na rty, 139 Kč (True Red), Řasenka Irresistibly sexy, 219 Kč (dokonale černá barva a až 4x větší objem), Denní matující krém SPF 15, 169 Kč, Noční gelový krém, 169 Kč

Oblečení: Netradiční elegance

Harmonie

Velmi netradičně pojatý střih svetru ještě zvýraznila krémová barva, právě velmi moderní. Barvu rtěnky jsme sladili s barvou kalhot, celek působí velmi harmonickým dojmem.

Stylistka Lenka radí: „Přidáním elegantních šperků model povýšíte k dokonalosti!“

  • Svetr, 2 Change, 1900 Kč, Kalhoty, Van Graaf, 2599 Kč, Šperk, Avon, Allsa, 399 Kč, Náramek, Avon, Allsa, 589 Kč, Boty, Marks&Spencer, 1799 Kč

Zlaté království

Zlaté šaty působí luxusně, zvlášť v kombinaci s fialovou, vínovou či odstíny bordó. Ty modelu přidejte kabelkou či doplňky.

Stylistka Lenka radí: „Zlatavé tóny šatů podtrhují kaštanovou barvu vlasů.“

  • Šaty zlaté, Fashion Egoist, Nicola Torh, 3870 Kč, Šperk, Zara, 599 Kč, Lodičky, Lindex, 899 Kč

Slavnostní

Výrazné líčení rtů volá po oslnivém stylu! Temně modrá působí elegantně, střih šatů svůdně kopíruje postavu.

Stylistka Lenka radí: „Objemný šperk násobí slavnostní efekt.“

  • Šaty, Lindex, 799 Kč, Šperk, Zara, 699 Kč

A jak to celé dopadlo?

proměna spojené
foto:
proměna spojené
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Markéta Feigel

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas