Jana (43): Rande s tvářenkou

Proměny s Avonem 17. dubna 2013

S Janou budeme hledat způsob, jak zvýraznit ženskost. Pomůže nám k tomu také tvářenka.

Tajemství půvabu

Zimou trochu zašedlou tvář navrhuje vizážistka Markéta rozjasnit pomocí krému, udělat si pečující kúru z denního a nočního krému alespoň na měsíc. Ale co když chce Jana zářit hned? „Pomůže nám bronzující pudr. Je skvělý i proto, že je víceúčelový. Můžete jej použít na tvář i tělo pro docílení opáleného vzhledu,“ radí Markéta.

Pro celkově opálený vzhled se štětcem dotkněte tváří, nosu, brady a čela. Anebo ho naneste těsně pod lícní kosti, a docílíte tak jejich zvýraznění, protože ty tak lehce povystoupí. Pamatujte však, že méně je více, a vyvarujete se tak nepřirozeného přílišného opálení.

Jak na tvářenku?

obličeje 1

KULATÝ obličej

Pro zúžení bronzující pudr nanášejte těsně pod nejvyšší vrchol lícních kostí a pokračujte směrem dolů ke koutkům úst. Poprašte jím také oblasti spánků, a pokud vás trápí dvojitá brada, lehce i ji, tím ji potlačíte. Váš obličej tímto způsobem "osekáte", a získá tak užší tvar. Jestliže máte vysoké čelo, můžete ho aplikovat také podél růstu vlasů a lehce rozetřít do ztracena, čelo se tak opticky zkrátí.

obličeje 3

Tvar SRDCE

Sáhněte po jemně růžové či meruňkové tvářence. Pokud bude lehce rozjasňující, obličej úžasně rozsvítí. Naneste ji na střed jablíček k vytvoření velmi přirozeného vzhledu.

obličeje 4

ÚZKÝ obličej

Trik, který ho opticky rozšíří - naneste tvářenku od vrcholu lícních kostí směrem do středu obličeje.

obličeje 2

OBDÉLNÍKOVÝ tvar

Začněte od vrcholu lícních kostí, vytvořte trojúhelník, který se zužuje směrem ke koutkům úst. Na hrany dolních čelistí pak použijte trochu bronzeru pro jejich zjemnění, jím taktéž poprašte "kouty" čela pro optické srovnání obličeje. Věřte však, že známé pravidlo "méně je někdy víc" funguje... Barvy nejprve naneste méně, vždy můžete přidat. Pokud se přesto stane, že vám tzv. "ujela" ruka, použijte k záchraně díla váš oblíbený pudr a velkým štětcem nehodu zjemněte.

Čas PEREL

Nepotrpíte si příliš na klasické tvářenky? Použijte rozjasňující perly. Těmito buďto jemně poprašte lícní kosti, anebo pro rozjasněný vzhled pleti celý obličej. Už jste je také vyzkoušela i na jiné části těla než pouze na obličej? Co je třeba nanést na klíční kosti a do dekoltu? Taktéž vaše nohy, pokud je potřebujete ukázat, budou pomocí nich hladší a více sexy.

Zářivá tvář krok za krokem

postup Avon 2

1. Dotek bronzu

„Tonizovanou pleť nejdříve ošetřete elixírem krému a naneste váš oblíbený make-up,“ ukazuje Markéta. „Posléze zafixujte pudrem a pro "vytvarování" obličeje použijte pudrový bronzer, který naneste těsně pod vrchol lícních kostí a kopírujte je směrem dolů. Skončit byste měla v úrovni koutků úst. Taktéž jej použijte ke zjemnění dolních čelistí.“

postup Avon 1

2. Růžovka

Markéta dodá obličeji svěžest pomocí tvářenky v jemně růžovém tónu. Tou poprašte lícní kosti a prolněte ji zlehka s bronzerem. Vaše tváře tak získají nejen svěžest, ale i úžasnou dimenzi! Tip pro vás: tvářenku naneste též do očního záhybu a zlehka nahoru a do strany na nepohyblivé víčko. Osvěžíte tak váš pohled a celkově i oční make-up.

postup Avon 3

3. Čas perel

Posledním krokem k dokonale krásné tváři a pleti je použití rozjasňujících perel, které aplikujte jemnými tahy štětce na vrcholy lícních kostí, bradu, nos a čelo.

Použité kosmetické produkty AVON

produkty 7

Bronzové tónovací perly Avon, 379 Kč

produkty 3

Pudrová rozjasňující růž - Peach Avon, 299 Kč

  • Denní krém Anew Vitale SPF 25 UVA/UVB Avon, 390 Kč, Gelový oční krém Anew Vitale Avon, 280 Kč, Pudrová rozjasňující růž - Peach Avon, 299 Kč, Bronzové tónovací perly Avon, 379 Kč, Bronzový pudr Avon, 279 Kč, Zklidňující make-up s reflexní složkou – Nude Avon, 229 Kč, Pudr Ideal Flawless – Fair Avon, 279 Kč, Lesk na rty Dancing stars - Gleaming ruby Avon, 159 Kč

Oblečení: Výrazná i něžná

Nepřehlédnutelná

Výrazný top vytvoří společenský styl oblečení. Ale přidáním černého sáčka a objemnější kabelky bude tato varianta vhodná i do práce.

Stylistka Lenka radí: „Pískové tóny jemným blondýnám velice sluší!“

  • Top, Debenhams, 1199 Kč, Kalhoty, Lindex, 899 Kč, Balerínky, Debenhams, 1199 Kč, Šperk, C&A, 129 Kč, Náramek, Lindex, 199 Kč

Tón v tónu

Ladění světle a tmavě mentolové barvy je neotřelé a působí velice jemně a žensky.

Stylistka Lenka radí: „Pouzdrové šaty decentně zvýrazní ženské křivky.“

  • Šaty, Marks&Spencer, 1699 Kč, Náušnice, Invuu Lutee, Zoot (www.zoot.cz), 499 Kč, Kabelka, Farrah, Avon, 589 Kč, Lodičky, Timeless Osrane, Zoot (www.zoot.cz), 899 Kč

Safari

Zvířecí potisky a safari styl přichází s jarem opět do módy. Odstíny hnědé jsou v barevné harmonii s tóny vlasů.

Stylistka Lenka radí: „Barevný pruh na tunice působí svěže.“

  • Tunika, Debenhams, 1599 Kč, Legíny, Topshop, 699 Kč, Šperk, C&A, 149 Kč, Náušnice, Marks&Spencer, 299 Kč

A jak to celé dopadlo?

spojené 2
foto:
spojené 1
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Markéta Feigel

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas

elektronické předplatné