Zuzana (44): Rozmarné jaro

Proměny s Avonem 3. dubna 2013

Pro Zuzanu jsme vybrali nové oblečky pro jarní počasí. Také si přála poradit, jaké obroučky brýlí by jí slušely a jak se pod brýle líčit. Zajímavá výzva!

Tajemství půvabu

Zuzana je krátkozraká, její brýle zmenšují oči. Vizážistka Markéta navrhuje při líčení trochu přitvrdit, aby byly oči pořádně vidět. Na celé víčko nanesla světlejší stín, může být klidně i perleťový.

Do záhybu očního víčka použila středně sytou šedou barvu, ale také se dá použít odstín cappuccino nebo čokoláda, které oko zvětší, a vnější koutek horního víčka dostínovat tmavým odstínem šedé - antracitovým.

„Nebo si vyberte hořkou čokoládu, pro výrazné líčení černou,“ doplňuje Markéta. Stejná barva na vnějším okraji spodního víčka dodá pohledu hloubku. Korunujte černou anebo černohnědou kajalovou tužkou.

Rady pro brýloočky

oči 1

Jestliže jste pro změnu dalekozraká, tzn. vidíte špatně na blízko, vaše dioptrická skla budou oko mírně zvětšovat. Markéta radí, jak se líčit pod tento typ brýlí: „Volte k nalíčení pod obroučky střední tóny. Při nanášení tmavých stínů totiž hrozí, že při neodborném nanesení mohou na "zvětšené" oko pod sklem negativně upozornit.“

oči 2

Vezměme si tedy k ruce např. stín broskvový, cappuccino, vanilku nebo šedolila - tyto kombinace všeobecně sluší každému oku. Tmavší stín naneste do vnějších koutků a lehce ho protáhněte až do středu víčka - horního i dolního. Světlejší stín použijte do vnitřních koutků.

Pokud použijete tužku na oči, tak spíše tón v tónu s tmavším stínem. Vyhněte se černé a přílišné perleti - obě varianty oku spíše uškodí. Nakonec použijte kvalitní řasenku, která řasy perfektně rozčeše a rovnoměrně obalí, protože nezapomeňte, že nevzhledné žmolky budou téměř jako pod lupou.

Tip: pozor na obočí!

Oči krásně zvýrazní perfektně vytvarované obočí. Při výběru obrouček se nebojte barev, ale myslete na to, že obočí by mělo být vidět, aby se celý oblouk krásně dmul nad horní částí brýlí.

Líčení očí krok za krokem

1. Hra s paletkou

Jak nalíčit 1

Celé pohyblivé víčko přetřete odstínem cappuccino, do vnitřního koutku vklepejte nejsvětlejší stín. Markéta vysvětluje: „Záhyb oka prostínujte mixem černé a cappuccino - oko se pod brýlemi krásně zvětší, a tímto stejným koktejlem barev zvýrazněte i vnější část dolního víčka.“ Pod obočí na optické otevření oka naneste lehce tělového stínu. Řasy přetřete dvěma vrstvami černé řasenky.

2. Důraz na obočí

Jak nalíčit 2

Velmi důležitou součást očního make-upu pro tvář zdobenou obroučkami brýlí tvoří upravené obočí. Markéta ukazuje: „Věnujte pozornost pěknému vytvarování. Lehce ho dobarvěte, buď tužkou na obočí, nebo stínem. Pro přirozený styl musí obočí vystupovat viditelně nad obroučkami.“

3. Výrazné rty, nebo obroučky?

Jak nalíčit 3

Troufněte si na kombinaci výrazných obrouček a syté rtěnky. Jak na to, ptáme se Markéty: „Rty vykreslete v rubínovém, červenooranžovém či výrazném pink odstínu. Oči v tomto případě poprašte třeba jen něžným meruňkovým stínem a řasy naličte kvalitní řasenkou, která je pěkně oddělí.“

Použité kosmetické produkty AVON

Produkty 1

Paleta očních stínů LUXE Stylish Smokes Avon, 299 Kč

Produkty 3

Tužka na obočí Dark Brown Avon, 139 Kč

  • Paleta očních stínů LUXE Stylish Smokes Avon, 299 Kč, Tužka na obočí Dark Brown Avon, 139 Kč, Lesk na rty Perfect Kiss Show of pink Avon, 229 Kč, Hedvábný tekutý make-up LUXE SPF 20 Porcelain Avon, 399 Kč, Rtěnka LUXE Rose Temptation Avon, 239 Kč, Hedvábný tuhý pudr LUXE Fair Silk Avon, 399 Kč, Řasenka SuperExtend Extreme Black Avon, 219 Kč

Oblečení: Připravená na rozmary jarního počasí

Dešťová víla

Vstříc jarním plískanicím vyrazte připravená a sladěná do posledního detailu! Holínky v metalické barvě vám dodají glamour look i mezi kalužemi a navíc jsou žhavým výstřelkem jarních kolekcí!

Stylistka Lenka radí: „Vlasy stažené dozadu vám odkryjí obličej, proto mohou být obroučky brýlí výraznější.“

  • Sako, Olsen, 2390 Kč, Kalhoty, Zara, 999 Kč, Halenka Mavi Jeans, Zoot, 429 Kč, Šátek a deštník Floral, Avon, 449 + 399 Kč, Holínky, Scholl, Zoot, 779 Kč, Brýle firmy Etnia na www.etniabarcelona.com

Elegantní rám

Pokud máte bezchybnou pleť a souměrný tvar obličeje, můžete si dovolit i výraznější brýlové obroučky jako Zuzana. Při ladění s oblečením stačí, když bude na obojím zastoupena alespoň jedna stejná barva.

Stylistka Lenka radí: „Buďte odvážná a pořiďte si jedny extravagantní obroučky. Dokážou pozvednout celkový styl o několik tříd výš!“

  • Sako, Marks&Spencer, 1999 Kč, Brýle firmy Etnia na www.etniabarcelona.com

Košilatá kouzla

Velice pohodlné "košilošaty" skryjí nějaké to kilo navíc. Zkuste odvážnou kombinaci vzorů při zachování stejného barevného ladění. Budete se cítit pohodlně a moderně, i pokud nemáte ideální míry.

Stylistka Lenka radí: „Tentokrát jsme barevně sladily i obroučky brýlí v temně modrém odstínu.“

  • Košile Fundango, Zoot, 1189 Kč, Kalhoty, Zara, 999 Kč, Zimní lodičky, Rocket Dog, Zoot, 879 Kč, Nákrčník, Jennifer, Avon, 449 Kč, Kabelka, Jennifer, Avon, 589 Kč, Brýle firmy Etnia na www.etniabarcelona.com

A jak to celé dopadlo?

spojené 2
foto:
spojené 1
foto:

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha

Líčení: Markéta Feigel

Styling: Lenka Pavlů

Foto: Lukáš Hausenblas

elektronické předplatné