Plavba, svíčky, zabijačka: láska se slaví všemi způsoby

Váš krásný Valentýn 12. února 2013

Nechat se hýčkat čokoládovou masáží nebo oběhnout na sněžnicích Šumavu? To všechno můžete se svou drahou polovicí podniknout na Valentýna. Jen dobře vybírejte, abyste zapřisáhlému odpůrci výšek neobjednala let balónem.

Začneme třeba nabídkou pro ty, kdo mají rádi sníh. Určitě se vám vyplatí vydat se do Beskyd, kde ve Velkých Karlovicích ve skiareálu Razula mají od pondělí 11. do pátku 15. února speciální lyžování „za hubičku“. Jestli u kasy prokážete, že se milujete, pak budete ve dvou jezdit jenom za jeden skipas. Musíte jenom pokladní nějak o svojí zamilovanosti přesvědčit, takže si připravte vášnivý polibek.

Do větších akcí se radši nepouštějte, přece jen to bude za bílého dne… Platí to mimochodem i pro osoby stejného pohlaví a děti! K některým skipasům navíc v tomhle termínu patří i vstup do termálních bazénů wellnessu Horal, takže zábava bude dokonalá (www.razula.cz).

razula

Podívejte se po akcích "2 za 1", skipas zdarma je třeba na sjezdovce Razula.

foto:

Podívejte se taky jinam, co se nabízí jako „dva za jednu cenu“. Spoustu takových nabídek obsahuje třeba slevová karta grenzgenial pro oblast kolem Lipna v Česku i v Rakousku. Platí třeba pro půjčovnu lyžařského vybavení Haderer, vstup do wellness areálu Aquaris v Almesbergeru, na rozhlednu Alpenblick, do obory Altenfelden, muzea skla v Ulrichsbergu, kurz snowkitingu na Lipně nebo výlet na sněžnicích s průvodcem. Slevovou kartu koupíte jen za 200 korun a platí na všechno zmíněné a ještě daleko víc (www.grenzgenial.cz).

kite

Snowkiting si vyzkoušíte na Lipně.

foto:

Akci 1plus1 má taky do konce března dopravce Eurolines. Co třeba vyjet příhodně za afrodiziaky... Výpravu za šneky do Remeše, Štrasburku nebo Paříže pořídíte pro dva za 2 990 korun, na belgických mušlích v Bruselu, Gentu či v Antverpách si pochutnáte za 3 100 korun a na holandské sýry v Amsterdamu, Rotterdamu, Den Haagu a Utrechtu se můžete vydat za pouhých 3 150 korun (www.eurolines.cz).

sýr

V Amsterdamu si pochutnejte na vynikajících sýrech.

foto:

Rozhodně nikdy neuděláte chybu (tedy pokud váš drahý neodmítá opustit svoji hospůdku páté cenové skupiny, kam chodí v montérkách) výběrem wellness pobytu. Stačí zadat do jakéhokoli vyhledávače „valentýn pobyt“ a můžete se celou noc trápit výběrem. Proto jsme vám připravili malý předvýběr dopředu. Romanticky se můžete ubytovat i kolem zmíněných dvou lyžovacích oblastí, kdybyste chtěli spojit hýčkání se sportem. Kolem Razuly jsou přímo hotely, a stejně tak najdete valentýnské pobyty na obou stranách šumavské hranice, o které jsme mluvili.

wellness

Wellnessem si můžete zpříjemnit večer po lyžování.

foto:

Třeba ve Frymburku ve wellness hotelu můžete absolvovat Sladký Valentýn, kde kromě snídaně a večeře máte také sladké pohoštění na pokoji, vstup do saunového světa pro dva, vstup do aquaparku a aromatickou masáž pro dva. Vyberete si levanduli nebo santalové dřevo, popijete něco čaje a pak se necháte jemně masírovat a připravovat na další tělesné zážitky (dvě noci za 3350 korun pro jednoho, www.hotelfrymburk.cz).

sauna

I v sauně to může být hodně velká romantika.

foto:

Chcete tip na druhou stranu hranice? Tak zkuste romantický hotel Falkensteiner v Bad Leonfeldenu. Kromě pětichodové večeře a velkého wellnessu a bazénu dostanete také snídani na pokoj, láhev sektu a ovoce, voucher v hodnotě 10 euro na speciální wellnessové služby a jízdu kočárem nebo na saních. Blízko máte velký lyžařský areál Sternstein, kdyby se vám chtělo opustit teplo postele a bazénu. Mimochodem personál mluví česky (od 242 euro pro jednoho, www.falkensteiner.com/de/hotel/bad-leonfelden).

vířivka

Romantika po rakousku: v Bad Leonfeldenu a ve vířivce.

foto:

S lázněmi neuděláte nikdy chybu, zvlášť proto, že jsou krásné - tedy většinou. Nicméně ty Mariánské jsou krásné zaručeně a mají tam novinku, speciální službu www.marianske-lazne-hotely.cz, kde vám operátorky připraví pobyt přesně na míru podle vašich představ a financí.

mariánské lázně

V Mariánských Lázních je krásně i za mrazu, stačí jen vybrat si vyhřáté ubytování.

foto:

Můžete pak jenom ležet ve vaně plné bublinek, další bublinky popíjet a přemýšlet, jestli se tady taky tak pěkně kdysi měla třeba Ema Destinnová nebo Mark Twain nebo Thomas Alva Edison, kteří v těchto lázních taky odpočívali. Chcete inspiraci? Tak třeba víkendová romantika na dvě noci: feng šuej hotel SwissHouse Apartments & Spa. V pokoji bude královská vana, na uvítanou sekt, večeře při svíčkách u krbu. K tomu masáž, masáž nohou, vířivka nebo perličková koupel s lahví sektu ve dvou (6650 korun pro dva).

mariánky

Co takhle masáž a masáž nohou?

foto:

A ještě jedny lázně, s hotelem vpravdě imperiálním, z počátku minulého století. V Jáchymově mají až do 24. února speciální valentýnskou slevu na pobyty Romantika ve dvou na dvě noci v hotelu Radium Palace. Dostanete krom jiného večeři při svíčkách, aromatickou koupel při svíčkách Afrodité, masáž thajskou nebo horkými kameny, solnou jeskyni a snídani na pokoj. K tomu samozřejmě bazén a sauna (pro dva za 6500 korun, www.laznejachymov.cz).

jáchymov

V lázních Jáchymov vám bude romantiku ilustrovat palác císařských rozměrů.

foto:

Na romantický film Titanic můžete vzpomínat při valentýnské plavbě na parníku po Vltavě. S večeří pro zamilované, ochutnávkou tří vín z vinařství Kořínek, květinou pro dámu a živou hudbou vyjde na 1000 korun na osobu (www.parniky-praha.eu/pravidelne-plavby/valentynska-vecere-praha). A dá se předpokládat, že i kdyby parník narazil na kru a šel ke dnu, ke břehu oba v pohodě doplavete.

parník

Zimní plavba na parníku je rozhodně originální způsob, jak oslavit Valentýna.

foto:

Už máte dost květin, masáží a čajových svíček, protože na to byste svého milého nedostala? V tom případě tady máme tip z jiného soudku: Valentýnský pobyt s degustací vína a domácí zabijačkou. Asi by bylo dobré, kdybyste ovar, jelítka a polívku prdelačku měli rádi oba, a zapíjet se bude pivem, vínem a slivovicí… Ještě že pojedete domů až ráno. Pobyt od pátku 15. do neděle 17. února ve Valticích je za 2200 korun pro jednoho (www.penzion-siesta.cz/valentyn.html).

víno

Ve Valticích okoštujete nejen víno.

foto:

Chtěla byste ještě něco onačejšího? Tak prosím, Travesti show Kočky v klubu Friends v pražské Bartolomějské ulici, přímo na Valentýna. V programu prý vystoupí krásné barmanky, bavičky a imitátorky (www.friendsprague.cz). Ale aby vám váš milý nesběhl s nějakou divnou kočkou…