Dárky pro vaši lásku, nejenom na Valentýna

Váš krásný Valentýn 7. února 2013

Líbí se vám svátek lásky, ať už je na 1. máje, nebo teď v únoru? Oslavte ho dárkem, ať už za pár korun, nebo v hodnotě malého jmění.

dárky 3

Když máte komu dát dárek, tak asi lásku máte. Ale možná to nebylo vůbec lehké, než jste se našli. A možná to bylo na kolikátý pokus. Proč je to s láskou tak složité? A proč někdy milujeme toho, kdo o nás vůbec nestojí? Proč miluje jeden více než druhý? Můžeme být zamilováni navždy? Tak na tyhle otázky hledá odpověď mladý psychiatr Hektor, kterého už možná znáte z prvních dílů (zatím) trilogie Hektor a… spisovatele Francoise Lelorda. Zkoumá, proč je láska tak křehká a vzrušující. Pro toho, kdo rád přemýšlí, je Hektor a tajemství lásky ideální dárek. (249 korun)

dárky 8

Hořkozábavnou literaturou o hledání lásky, tentokrát do ucha, je audiokniha Snídaně u Tiffanyho (ve formátu mp3 na CD). Tuhle slavnou povídku Trumana Capote načetli v roce 1992 Hana Maciuchová a Jiří Adamíra, někdejší životní partneři. Pokud jste to ještě nečetli, určitě si nahrávku společně pořiďte nebo se podívejte na film z roku 1961, kde pozoruhodnou hrdinku Holly hrála Audrey Hepburnová. (199 korun, www.radioservis-as.cz)

dárky 7

Ano, je to kýč. No ale ať. Sněžítko s fotografií je zase ideální dárek pro toho, kdo se na vás rád kouká. Může si vás potom dát v pracovně na stůl, pokud je třeba prezident nebo účetní, nebo doma na noční stolek. A občas si vás romanticky posypat vločkami. Jak to vyrobíte? Snadno, jenom si najdete nějakou svoji hezkou fotku a vložíte ji do programu na www.happyfoto.cz. Pak sněžítko objednáte a dorazí poštou. (279 korun)

dárky 4

Valentýnské dárky by měly být hravé. Třeba jako… jako kachnička do vody od www.learningtoys.cz. Tedy jestli má váš milovaný doma vanu, do které se v ideálním případě vejdete oba. Taky se tam potom vejde tahle kachnička, která má navíc měřič teploty, aby bylo ráchání ve vaně zvlášť příjemné. (79 korun)

dárky 5

A když už budete spolu ve vodě, přihoďte tam ještě krémovou kuličku pro smyslnou koupel. Obsahuje kousky červených hroznů, vysoce kvalitní kakaové máslo, bambucké máslo a mandlový olej. Díky ní budete mít pokožku jako miminko, jemnou, hebkou a voňavou. Kulička je v biokvalitě, vyrobená v Lotyšsku ve firmě Cita Lieta, koupíte ji za 54 korun na www.biooo.cz.

dárky 2

Pokud váš drahý není zapřisáhlý kafař, pořiďte mu roztomilý čajový set Zlatá gejša nebo Modrá gejša. Je to velký termopohár s víčkem a sítkem pro popíjení čaje doma nebo klidně v práci, a čajová dóza s čajem a deseti speciálními čokoládkami s mletým čajem matcha. Zlatá gejša s paraplíčkem obsahuje nejznámější japonský čaj sencha, gejša Modrá je s čajem genmaicha. (999 korun)

dárky 1

Tohle taky souvisí s fotografováním, ale úplně jinak. Pro někoho, kdo by moc rád dělal hezké fotky, ale nemá čas se dalekosáhle zabývat technikou a funkcemi fotoaparátu, se hodí kurz fotografování s Janem Rybářem, vítězem Czech Press Photo. Kurz trvá jediný den a hodí se jak pro úplné začátečníky, tak pro ty, kdo už ledacos vyfotili. Podívejte se na www.amaze.cz. (2400 korun)

dárky 6

A jestli chcete něco opravdu zvláštního, sežeňte výjimečný smaragd. To bude vcelku jednoduché, protože výjimečné jsou všechny. Zatímco se totiž broušené diamanty hodně podobají, neexistují stejné smaragdy. Říká se, že jsou to nejcennější drahokamy, a že je v nich zakletá energie a životní štěstí. Nejkvalitnější se nacházejí v Kolumbii, a v Česku se dají koupit u společnosti www.columbiana.eu. Mají kameny broušené v Bogotě, surové smaragdy i čisté přírodní krystaly. Třeba půlkarátový broušený ve tvaru kapky koupíte za 6000 korun.

8,5krát víc šumivého vína!

  • A pak že Valentýna neslavíme. Podle průzkumů Tesco se v jejich obchodech prodá na tento svátek o neuvěřitelných 750 procent víc šumivého vína. Taky 4,5krát více květin, nejvíc jdou na odbyt červené a růžové růže, kterých se tam loni prodalo přes sto tisíc. Kupují se ale taky tulipány, orchideje a gerbery s valentýnskými dekoracemi, a kytky hrnkové. Mladší zákazníci kupují plyšáky a polštářky ve tvaru srdce, muži parfémy a spodní prádlo v červené nebo černé barvě. A třikrát víc než jindy se prodá fotografických rámečků a alb.

  • Nejvíc květin lidé loni na Valentýna nakupovali v Tescu v Říčanech, v Břeclavi se kupovaly sladkosti, v Ivančicích šli na odbyt plyšáci a ve Dvoře Králové bouchala šumivá vína.