Děsně slavný a jednoduchý salát, který chutná i odpůrcům zdravé stravy

Vaření a recepty 20. října 2018

Salát se tak jmenuje proto, že ho poprvé připravil už roku 1893 vrchní číšník newyorského hotelu Waldorf Astoria. Recept má dneska hodně variant, tak zkuste tuhle jednoduchou.

Salát Waldorf

Potřebujete:

1 trs řapíkatého celeru

2 pevná velká jablka

1 lžíci citronové šťávy

4 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu

3 - 4 lžíce vlašských ořechů

sůl

Postup přípravy:

  1. Řapíky celeru omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky.

  2. Jablka omyjte, zbavte jádřinců, pokrájejte na tenké měsíčky a zakapejte citronovou šťávou.

  3. Promíchejte s celerem, ořechy, majonézou nebo jogurtem, osolte a rozdělte na porce. Každou ozdobte vnitřními lístky celeru a podávejte s toasty nebo čerstvou bagetou.