Smažený kapr s tradičním bramborovým salátem
Potřebujete:
800 g kapra
4 vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
Na bramborový salát:
500 g brambor
250 g sterilované kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
60 g sterilovaný hrášek
60 g cibule
4 menší kyselé okurky
2 vejce natvrdo
majonézu
cukr
pepř
sůl
ocet
plnotučnou hořčici
Postup přípravy:
Kapra řádně opláchněte, zbavte nečistot, vykostěte a vytvořte filety. Lehce nasolte a dejte přes noc naložit do mléka. Takto připravené filety obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
Brambory ve slupce uvařte a nechte vychladit. Do mísy vložte sterilovanou zeleninu, hrášek, najemno nakrájenou cibulku, kyselé okurky a na kostičky nakrájené vařené vejce. Vychladlé brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte do mísy.
Z majonézy, hořčice, soli, pepře a láku z okurek si připravte zálivku, kterou za stálého míchání přidávejte do salátu, aby jeho konzistence byla přiměřeně hustá. Na talíři tvořte polévkovou naběračkou bochánky a zdobte je snítkou petrželové natě.