Snídaně: Tousty s tuňákovým dipem
Potřebujete:
40 g tuňáka v nálevu
15 g majonézy
25 g zakysané smetany (11 % tuku)
sůl
pepř
šalotku
50 g tmavého toastového chleba
Postup přípravy:
Do tuňáka přidejte majonézu, kysanou smetanu, sekanou šalotku, sůl a pepř. Metličkou spojte na kompaktní hmotu a natírejte na pečené toasty z tmavého chleba.
Svačina: Mléčný koktejl s čerstvými malinami
Potřebujete:
50 g čerstvých malin
230 ml polotučného mléka
limetkovou kůru
Postup přípravy:
K čerstvým malinám přidejte nastrouhanou limetkovou kůru a nahrubo rozmixujte. Přidejte polotučné mléko a dobře vychlaďte.
Oběd: Segedínský guláš z krůtích prsou s pažitkovými bramborovými gnocchi
Potřebujete:
100 g krůtích prsou
50 g bílého kysaného zelí
20 g zakysané smetany
0,3 l zeleninového vývaru
30 g brambor
olivový olej
cibuli
mletou papriku
mořskou sůl
cukr
bobkový list
nové koření
Na gnocchi:
160 g brambor
1 žloutek
sůl
15 g kukuřičného škrobu
Postup přípravy:
Na olivovém oleji zpěňte nakrájenou cibulku a přidejte na kostky nakrájené krůtí maso. Krátce orestujte a přidejte mletou papriku s ostatním kořením.
Bílé zelí překrájejte na menší kousky a vložte ke krůtímu masu. Zalijte zeleninovým vývarem a krátce duste doměkka. Dochuťte mořskou solí a cukrem, podle potřeby můžete přihustit pokrm strouhaným syrovým bramborem. Hotový pokrm zjemněte zakysanou smetanou.
Omytou bramboru uvařte ve slupce. Oloupejte, propíchejte a nechte částečně vychladnout. Vlažnou bramboru nastrouhejte, přidejte jeden žloutek a trošku kukuřičného škrobu. Vypracujte kompaktní hmotu, ze které tvarujte malé italské nočky a vařte v lehce osolené vroucí vodě cca 3 minuty. Hotové noky lehce orestujte na olivovém oleji a posypte čerstvě sekanou pažitkou.
Svačina: Salát z keříkových rajčat s čerstvou bazalkou a brynzou
Potřebujete:
200 g rajčat
20 g brynzy
čerstvou bazalku
olivový olej
vinný ocet
mořskou sůl
pepř
Postup přípravy:
Z keříkových rajčat odstraňte stopku, nakrájejte je na větší kousky a přidejte lístky čerstvé bazalky. Zakapejte panenským olivovým olejem, přidejte vinný ocet, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř z mlýnku. Opatrně promíchejte a navrch natrhejte čerstvou brynzu.
Večeře: Penne těstoviny s norským lososem, sherry rajčaty a sýrem pecorino
Potřebujete:
50 g penne
50 g filetu z lososa
30 g sherry rajčat
10 g sýra pecorino
olivový olej
šalotku
česnek
rukolu
mořskou sůl
Postup přípravy:
Penne těstoviny uvařte v osolené vodě. Na olivovém oleji orestujte na měsíčky nakrájenou šalotku a sherry rajčátka. Přidejte na plátky nakrájený jeden stroužek česneku, na kostky nakrájený losos a znovu krátce opečte. Rajčátka můžete vidličkou lehce rozmáčknout, aby vám vytvořila šťávu.
Vložte vařené těstoviny a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte lístky čerstvé rukoly a posypte sýrem pecorino.