Co říkáte na grilovanou kukuřici? Ta podle našeho receptu je prvotřídní

Vaření a recepty 16. srpna 2020

Kukuřici seženete celoročně, v létě ale chutná obzvlášť dobře, a když k ní přidáte hovězí steaky, bude luxusní oběd nebo večeře na světě!

Steaky s grilovanou kukuřicí

Potřebujete:

4 steaky z hovězí svíčkové (každý asi 200 g)

trochu olivového oleje

čerstvě drcený barevný pepř

hrubou mořskou sůl na steaky

olej na opečení

4 palice cukrové kukuřice

sůl

máslo na potření kukuřice

Postup přípravy:

  1. Steaky naklepejte dlaní ruky tak, aby zůstaly vysoké asi 2 – 3 cm a upravte je do požadovaného tvaru (je dobré je po obvodu svázat kuchyňským provázkem). Potřete je z obou stran olivovým olejem, posypte drceným pepřem, zakryjte mikrotenovou fólií a nechte hodinu odležet v chladničce.

  2. Pánev potřete olejem, rozpalte ji a nechte vychladnout. Potom ji znovu ohřejte, ale pouze na střední teplotu, vložte do ní připravené odleželé steaky a opečte je z obou stran (celkem asi 10 minut – medium). Přeložte je na teplý talíř a zakryjte alobalem.

  3. Očištěné kukuřice vložte do vroucí osolené vody a uvařte je doměkka. Vyjměte je z vody, osušte, potřete máslem a opečte je ze všech stran do zlatohněda na grilu nebo v grilovací pánvi. Pak steaky osolte, rozdělte spolu s kukuřicí na talíře a podávejte se smaženými hranolky a omáčkou nebo dresinkem.