Steaky s grilovanou kukuřicí
Potřebujete:
4 steaky z hovězí svíčkové (každý asi 200 g)
trochu olivového oleje
čerstvě drcený barevný pepř
hrubou mořskou sůl na steaky
olej na opečení
4 palice cukrové kukuřice
sůl
máslo na potření kukuřice
Postup přípravy:
Steaky naklepejte dlaní ruky tak, aby zůstaly vysoké asi 2 – 3 cm a upravte je do požadovaného tvaru (je dobré je po obvodu svázat kuchyňským provázkem). Potřete je z obou stran olivovým olejem, posypte drceným pepřem, zakryjte mikrotenovou fólií a nechte hodinu odležet v chladničce.
Pánev potřete olejem, rozpalte ji a nechte vychladnout. Potom ji znovu ohřejte, ale pouze na střední teplotu, vložte do ní připravené odleželé steaky a opečte je z obou stran (celkem asi 10 minut – medium). Přeložte je na teplý talíř a zakryjte alobalem.
Očištěné kukuřice vložte do vroucí osolené vody a uvařte je doměkka. Vyjměte je z vody, osušte, potřete máslem a opečte je ze všech stran do zlatohněda na grilu nebo v grilovací pánvi. Pak steaky osolte, rozdělte spolu s kukuřicí na talíře a podávejte se smaženými hranolky a omáčkou nebo dresinkem.