Petrželová polévka s knedlíčky z čerstvého sýra
Potřebujete:
1 lžíci oleje
40 g másla
1 malou cibuli
100 g mrkve
50 g celeru
50 g hladké mouky
1 kostku zeleninového bujonu
1 svazeček zelené petrželky
Na knedlíčky:
120 g čerstvého sýra
1 vejce
sůl
mletý pepř
1 lžíci jemně nasekané petrželky
strouhanku podle potřeby
Postup přípravy:
V hrnci zpěňte na směsi oleje a másla drobně nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou mrkev a celer. Zasypte hladkou moukou, lehce osmahněte, zalijte přibližně 1 litrem studené vody, rozmíchejte, přidejte bujon, osolte a zvolna povařte 15 minut.
Mezitím nastrouhejte sýr, přidejte vejce, sůl, pepř, lžíci nasekané petrželky, rozmíchejte a zahustěte podle potřeby jemnou strouhankou. Z hmoty udělejte knedlíčky velikosti vlašského ořechu.
Do polévky vložte nasekanou petrželku a knedlíčky a společně povařte ještě 3-4 minuty.