CELEROVÝ TÝDEN: nádivka celeru sluší

Vaření a recepty 16. listopadu 2012

A je tady další pochoutka z pikantního, přitom však lahodného jídelníčku, kde hraje první housle poněkud nevzhledný celer. Nemusíme se omezovat pouze a jen na nadívanou kachnu…

Nadívaný celer

Potřebujete:

2 středně velké celery

300 g mletého drůbežího masa

1 lžičku vegety

1 malou cibuli

1 citron

200 g mozzarelly

sůl

pepř

4 lžíce oleje

celerovou nebo petrželovou nať

Postup přípravy:

  1. Celery oloupejte, překrojte na poloviny a vložte do vroucí osolené vody. Přidejte šťávu z citronu a celery zvolna uvařte doměkka. Uvařené vyndejte, nechte odkapat a vydlabejte. Vydlabané kousky celeru jemně nasekejte.

  2. V pánvi zpěňte na oleji nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a opečte ho doměkka. Vmíchejte nasekaný celer, vegetu, sůl a pepř. Míchejte a zvolna vařte, až se všechna tekutina odpaří. Pak do směsi přidejte dvě třetiny nastrouhaného sýra, nasekanou celerovou nebo petrželovou nať.

  3. Směs rozdělte do vydlabaných částí celeru, pokryjte zbylým sýrem a zapečte cca 15 minut v předehřáté troubě. Podávejte samotné, s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo pečivem.