Nadívaný celer
Potřebujete:
2 středně velké celery
300 g mletého drůbežího masa
1 lžičku vegety
1 malou cibuli
1 citron
200 g mozzarelly
sůl
pepř
4 lžíce oleje
celerovou nebo petrželovou nať
Postup přípravy:
Celery oloupejte, překrojte na poloviny a vložte do vroucí osolené vody. Přidejte šťávu z citronu a celery zvolna uvařte doměkka. Uvařené vyndejte, nechte odkapat a vydlabejte. Vydlabané kousky celeru jemně nasekejte.
V pánvi zpěňte na oleji nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a opečte ho doměkka. Vmíchejte nasekaný celer, vegetu, sůl a pepř. Míchejte a zvolna vařte, až se všechna tekutina odpaří. Pak do směsi přidejte dvě třetiny nastrouhaného sýra, nasekanou celerovou nebo petrželovou nať.
Směs rozdělte do vydlabaných částí celeru, pokryjte zbylým sýrem a zapečte cca 15 minut v předehřáté troubě. Podávejte samotné, s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo pečivem.