CELEROVÝ TÝDEN: salát pro pevný kořínek

Vaření a recepty 18. listopadu 2012

Už vám z toho celerového aroma lezou oči z důlků? Tak si dejte na závěr jednu zdravou tečku.

Celerový salát Waldorf

Potřebujete:

2 středně velká kyselejší jablka

150 g oloupaného celeru

2 očištěné řapíky celeru

100 g zakysané smetany

2 hrsti směsi listových salátů

80 g vlašských ořechů

50 g majonézy

citrónovou šťávu

čerstvě mletý pepř

sůl

Postup přípravy:

  1. Jablka omyjte, zbavte jádřinců, tři čtvrtiny nakrájejte na jemné plátky, vložte do mísy a pokapejte citrónovou šťávou. Vmíchejte celerovou bulvu nakrájenou na jemné nudličky, řapíky nakrájené na plátky a nechte chvíli odležet.

  2. V misce smíchejte majonézu se smetanou a kostičkami zbylého jablka, podle chuti osolte a dochuťte citrónovou šťávou.

  3. Celer s jablky rozdělte do misek vyložených listy salátu.