ZVĚŘINOVÝ TÝDEN: jemná křepelčí prsíčka

Vaření a recepty 26. listopadu 2012

Následující týden bude ve znamení zvěřiny. A mezi ni řadíme, možná překvapivě, i křepelku. Tak si pochutnejte.

Křepelčí prsíčka s krémem z růžičkové kapusty

Potřebujete:

2 lžíce másla

1 cibuli

1 střední mrkev

0,15 kg celeru

2 stroužky česneku

3 snítky čerstvého tymiánu

1 bobkový list

0,8 kg růžičkové kapusty

2 křepelky

0,25 kg moučnatých brambor

400 ml zeleninového či drůbežího vývaru

250 ml mléka

100 ml smetany ke šlehání

sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

  1. Křepelky očistěte, vykostěte, prsní část schovejte, zbytek zalijte vývarem a na mírném ohni vařte.

  2. Na nízkém plamenu rozehřejte v hrnci máslo. Vsypte cibuli a 5 minut ji opékejte, aby změkla. Pak přidejte česnek, tymián a bobkový list a minutu míchejte. Potom vsypte kapustu a brambory. Vše zalijte vývarem, mlékem, přiveďte k varu a vařte cca 20 minut.

  3. Mezitím si nakrájejte mrkev a celer na zeleninový julienne. Na rozpálené pánvi zprudka opečte nasolená a opepřená křepelčí prsíčka a přidejte máslo. Prsíčka vyjměte a na pánev vložte zeleninový julienne spolu s obraným masem z křepelčích stehýnek a zprudka orestujte.

  4. Hrnec sejměte z plamene a jeho obsah rozmixujte najemno. Vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a hned podávejte. Do středu talíře vložte zeleninový julienne, na něj položte křepelčí prsíčko a zalijte ho kapustovým krémem.

Tento recept pro vás připravili kuchaři z restaurace Argument (www.argument-restaurant.cz).