ZVĚŘINOVÝ TÝDEN: srnčí s exotickým aroma

Vaření a recepty 30. listopadu 2012

Šťáva z pomerančů a zvěřina? A proč by ne, nebuďte tak konzervativní. V kuchyni je třeba občas experimentovat, jinak by to byla jedna velká nuda.

Srnčí na pomerančové šťávě s kávou

Potřebujete:

1 kg srnčí kýty

60 g másla

1 skleničku Porta

2 dl kávy

3 lžíce hladké mouky

1,5 dl pomerančové šťávy

20 g jahodové marmelády

1,5 l vývaru

4 zrníčka jalovce

sůl, pepř

Postup přípravy:

  1. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte červené víno, pomerančovou šťávu a kávu. Vše promíchejte, přidejte jalovec a povařte asi 15 minut. Poté přilijte vývar a jahodovou marmeládu. Vše nechte přejít varem a potom zahustěte moukou.

  2. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, okořeňte solí a pepřem a osmažte zprudka na olivovém oleji z obou stran.

  3. Maso podávejte s rýží a omáčkou. Pro lepší chuť a vzhled pokrm doplňte plátkem pomeranče a kopečkem smetany.

Tento recept pro vás přivezl až z daleké Kolumbie Jorge Zorro a najdete ho v knize Káva. Putování za tajemstvím kávových specialit (www.columbiana.eu).