Svatomartinské posvícení: bez placek jako kdyby nebylo

Vaření a recepty 6. listopadu 2012

Bramborové placky jsou jednoduchou, a přitom chutnou alternativou rychlé večeře. Uvidíte, jak se po nich zapráší.

Bramborové placky se škvarkovým sádlem


Potřebujete:

600 g ve slupce uvařených brambor

50 g škvarkového sádla

100 g polohrubé mouky

100 g hladké mouky

1 lžičku soli

1 lžíci jemně nasekané petrželky

Postup přípravy:

  1. Brambory oloupejte a jemně nastrouhejte, přidejte oba druhy mouky, sůl, sádlo a vypracujte vláčné těsto.

  2. Těsto rozdělte na stejně velké kousky, udělejte z nich kuličky a ty pak rozválejte na pomoučněném vále na tenké placky.

  3. Placky usmažte na olejem nebo sádlem potřené pánvi, nebo je upečte nasucho v předehřáté troubě. Podávejte jako přílohu k masům nebo samotné se zelím nebo salátem.